Οριστικό: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς θεατές

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της COVID-19, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας Tamayo Marukawa.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄ όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

“Σε πολλές περιοχές της Ιαπωνίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 έχει μειωθεί, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται από το τέλος του περασμένου μήνα στην περιοχή του Μείζονος Τόκιο”, δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία είχε προαναγγελθεί χθες, Τετάρτη, από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

“Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα για να αποφύγουμε την εξάπλωση και πάλι των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ιαπωνία, δεδομένων των συνεπειών των νέων παραλλαγών”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Δέλτα αφορά πλέον το 30% των κρουσμάτων στην Ιαπωνία.

Η ανακοίνωση γίνεται την ημέρα της άφιξης στο Τόκιο του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο οποίος θα συμμετάσχει το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, λόγω της τριήμερης καραντίνας, σε σύσκεψη σχετικά με το θέμα της παρουσίας ή μη εγχώριων θεατών κατά την διάρκεια των Αγώνων.