Ιστιοπλοΐα: Στα φαβορί για πρόκριση στο Τόκιο 2020 ο Γιάννης Μιτάκης

Πετυχημένος αγωνιστικά και οργανωτικά κρίθηκε ο αγώνας test event εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FΙΝΝ, το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center» το διάστημα 10-18 Μαΐου και αποτελεί ταυτόχρονα πρόκριση για τέσσερις χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι έγιναν ιστιοδρομίες ανάλογες του υψηλού επιπέδου των 30 αθλητών που έλαβαν μέρος ενώ στη στεριά τα στελέχη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι εθελοντές εργάστηκαν σε συνθήκες προσομοίωσης ενός μεγάλου πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος θα διεκδικήσει ένα από τα 4 εισιτήρια που οδηγούν στο Τόκιο, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση κατακτώντας την 4η θέση. Στην 5η και 6η ιστιοδρομία τερμάτισε 9 και 5 αντίστοιχα και συγκέντρωσε 33 βαθμούς.

Ο Μάριος Καραδήμας ήταν 19ος με 84 βαθμούς, αλλά τερμάτισε 3ος στην κατηγορία U23.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 Ούγγρος Ζ. Μπέρετς με 9 βαθμούς και τον ακολούθησαν ο Αμερικανός Κ. Πέιν με 16β. και ο Πολωνός Π. Κούλα με 32 βαθμούς.

Τρεις Έλληνες στην κορυφή του παγκόσμιου TECHNO

Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Μετά από 10 κούρσες ο νεαρός ιστιοπλόος του Ν.Ο. Βουλιαγμένης είναι πρώτος με 9 βαθμούς. Στις τρεις τελευταίες κούρσες τερμάτισε 9 (την «πέταξε» ως χειρότερη) 1 και 1 κι ασφαλώς είναι το σούπερ φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ο Γιάννης Καρβουνιάρης διατηρεί την 3η θέση με 40,5 βαθμούς, ενώ ο Νίκος Σιλιτζόγλου ανέβηκε στην 4η θέση με 45 βαθμούς. Και οι δυο αθλητές ανήκουν στον Ν.Α.Ο. Βάρης Βάρκιζας.