Όταν ένας λαός σκέφτεται και ενεργεί έτσι μπορεί να νικήσει

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΏΝ ΣΤΟ ΛΕΌΝΤΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Θεωρούμε θετική και στην σωστή κατεύθυνση την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου για την ΜΗ εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Λεόντιο και τις γύρω περιοχές .

Το δημοτικό συμβούλιο στην συνδριασή του 30 /6 δέχτηκε την πρόταση της επιτροπής αγώνα (που ήταν και πρόταση της ΛΣ) και ζητά απο την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχέδια εγκατάστασης των ανεμογεννητριών και να ανακληθεί η άδεια, θεωρώντας ότι η τοποθέτηση ανεμογεννητριών θα ήταν καταστροφική εξέλιξη για το περιβάλλον, τους κατοίκους την οικονομία του τόπου.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης ότι θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει και με δικές του πρωτοβουλίες τους αγώνες των κατοίκων, τις ενέργειες της επιτροπής αγώνα για να αποτραπούν οι καταστροφικές εξελιξεις.

Η Λαική Συσπείρωση Ερυμάνθου θεωρεί ότι η απόφαση αυτή είναι στην σωστή κατεύθυνση όμως δεν αρκεί για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό δείχνει η εμπειρία απο άλλες περιοχές στην Ελλάδα όπου εταιρίες και κυβέρνηση δεν δείχνουν καμιά ευαισθησία για την γνωμη και την καθολική αντίθεση της τοπικής κοινωνίας. Ότι θα κάνουν τα πάντα για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα χρησιμοποιώντας ακόμα και κατασταλτικά μέσα και βία για να προχωρήσουν τα καταστροφικά σχέδια. Ότι αδιαφορούν πληρως για τις συνέπειες στο περιβάλλον τους κατοίκους τους παραγωγούς .

Όμως ακριβώς αυτή η γνώση πρέπει να μας κάνει όλους ποιό αποφασιστικούς.

Τώρα χωρίς καμία καθυστέρηση με εμπιστοσύνη στην δύναμη του λαού να επεξεργαστούμε το δικό μας σχέδιο δράσης για την αποτροπή των σχεδίων εταιρίας και κυβέρνησης για την σωτηρία του Λεοντίου . Τώρα πριν ανηφορίσουν οι μπουλτόζες και ίσως τα ΜΑΤ , άμεσα Επιτροπή Αγώνα, κάτοικοι Δήμος και φορείς να επεξεργαστούμε το δικό μας σχέδιο δράσης και ενεργειών με αποφασιστικότητα, για να αποτρέψουμε τις καταστροφικές εξελίξεις, στηριγμένοι στην δύναμη του λαού, που όταν εκδηλώνεται οργανωμένα και αποφασιστικά δημιουργούνται προυποθέσεις νίκης. Οταν οι μπουλτόζες και τα ΜΑΤ ανηφορίσουν πρέπει να μας βρούν απεναντί τους όλους . Τους κατοίκους τους κτηνοτρόφους τα τρακτέρ τα μηχανήματα του Δήμου και όλους τους φορείς που στηρίζουν αυτό τον αγώνα . Να βρούν ένα τείχος απροσπέλαστο και αποφασισμένο να υπερασπιστεί το δίκιο του λαού απέναντι στο νόμο τους και την βία.

Αυτό το σχέδιο δράσης πρέπει άμεσα να συζητηθεί.

Η ΛΣ είναι έτοιμη να συμβάλλει με προτάσεις και τις δυνάμεις που διαθέτει σε αυτό το σκοπό πιστεύοντας ότι ο λαός έχει την δύναμη να επιβάλλει το δίκιο του όταν είναι ενωμένος οργανωμένος, όταν αγωνίζεται, όταν κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες της μοιρολατρίας και της υποταγής, όταν δεν ”τσιμπάει” στα 30 αργύρια της προδοσίας .

Όταν ένας λαός σκέφτεται και ενεργεί έτσι μπορεί να νικήσει.

Σκιαδάς Παναγιώτης