Τεράστια έλλειψη προσωπικού που έχει απογυμνώσει τις υπηρεσίες

Σε στάση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Δυτικής Αχαίας με απόφαση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στους Δήμους Δ. Αχαίας – Ερυμάνθου με μεγάλη συμμετοχή.
Τα αιτήματα των εργαζομένων απολύτως δίκαια δείχνουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους για την τεράστια έλλειψη προσωπικού που έχει απογυμνώσει τις υπηρεσίες. Για την άθλια κτηριακή υποδομή αφού για τους εργαζόμενους στο Δήμο Δ. Αχαΐας και τους δημότες που εξυπηρετούνται δεν έχει τελειώσει ο σεισμός του 2008 και συνεχίζουν να εργάζονται σε κοντέινερ που υποτίθεται είναι προσωρινό μέτρο. Αυτή η κατάσταση αποδεικνύει και αποκαλύπτει την αδιαφορία των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού και των υπηρεσιών ενώ σε κάθε ευκαιρία οι δημοτικές αρχές ενοχοποιούν κατασυκοφαντούν το ελάχιστο προσωπικό για όλα τα στραβά που δημιουργεί η πολική δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων στους δημότες.
Η πετυχημένη με την μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων κινητοποίηση έγινε παρά τις απειλές και την προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων από αντιδήμαρχο της δημοτικής αρχής του κ. Μυλωνά που απείλησαν εργαζόμενο ότι θα υποστεί κυρώσεις αν συμμετάσχει στην στάση εργασίας που κήρυξε το σωματείο.
Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν συνδικαλιστές από το ΕΚ Πάτρας και δημοτικοί σύμβουλοι που είναι επικεφαλής της λαικής συσπείρωσης . Ο Αλέκος Θανόπουλος από το δήμο Δ. Αχαίας και από το Δήμο Ερυμάνθου ο Παναγιώτης Σκιαδάς.
Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση των εργαζομένων οι επικεφαλής δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι συμπαραστέκονται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για προσλήψεις προσωπικού για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για την ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία των εργαζομένων , να γίνουν σεβαστές οι συλλογικές συμβάσεις και να αποδίδονται τα ΜΑΠ πολύ περισσότερο τώρα στις συνθήκες πανδημίας.
Οι επικεφαλής της ΛΣ τόνισαν ότι κυβερνήσεις και δήμαρχοι όπως οι Δήμαρχοι Δ. Αχαίας και Ερυμάνθου υλοποιούν στρατηγικό σχέδιο για την αυτοδιοίκηση που είναι δήμοι επιχειρηματίες που θα εξυπηρετούν επιχειρηματίες και συμφέροντα ιδιωτικά και εταιριών γιαυτό σταδιακά αδειάζουν του δήμους από εργαζόμενους με σταθερή σχέση εργασίας τους αντικαθιστούν με ιδιώτες η με φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό τους συμβασιούχους. Αδιαφορούν για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού και δεν διστάζουν να ενοχοποιούν τους εργαζόμενους για το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών όταν διαμαρτύρονται οι δημότες ενώ δεν διστάζουν να προχωρούν στην τρομοκράτηση εργαζομένων που τους θέλουν υποταγμένους με σκυμμένο κεφάλι όταν αντιδρούν σε αυτές τις πολιτικές και διεκδικούν με αγώνες τα δικαιώματα τους.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν στα δημοτικά συμβούλια τα αιτήματα των εργαζομένων και θα ζητήσουν αποφάσεις στήριξης των αιτημάτων τους.

Σκιαδάς Παναγιώτης