Γερμανία: Προηγείται με 37% στις προτιμήσεις των υποστηρικτών της CDU για την αρχηγία του κόμματος ο Φρ. Μερτς


Ο Φρίντριχ Μερτς προηγείται στην προτίμηση των υποστηρικτών της παράταξης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF, η οποία διεξήχθη πριν από την έναρξη του συνεδρίου της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) για την εκλογή νέου επικεφαλής.

Σύμφωνα με αυτήν την δημοσκόπηση, το 37% των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και της ψηφοφόρων της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας πιστεύει ότι ο Μερτς είναι πιθανότερο να οδηγήσει την CDU με επιτυχία στο μέλλον. Μόνο το 26% των υποστηρικτών των δύο αυτών αδελφών κομμάτων το πιστεύει για τον δεύτερο υποψήφιο Νορμπερτ Ρέτγκεν και έπεται ο Άρμιν Λάσετ με 25%. Στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων οι Μερτς και Λάσετ θα είχαν την προτίμηση του 28%, ενώ ο Ρέτγκεν έπεται με 24%.

Στο ερώτημα ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος υποψήφιος καγκελάριος προηγείται ο επικεφαλής της βαυαρικής CSU Μάρκους Ζέντερ με 54%, ακολουθούμενος από τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολς (45%) και τον χριστιανοδημοκράτη Γενς Σπαν (32%), ο οποίος όμως έχει και εξαιρετικά υψηλό ποσοστό απόρριψης σε σχέση με τους δύο προαναφερθέντες (59%).

Στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για την καγκελαρία ακολουθούν οι Νόρμπερτ Ρέτγκεν και Φρίντριχ Μέρτς με 29%, ο (Πράσινος) Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο Άρμιν Λάσετ με 29% αμφότεροι και η (επίσης Πράσινη) Αναλένα Μπέαρμποκ με 22%.

Πηγή: ΑΜΠΕ