Ήπιες απώλειες για τα futures της Wall Street

Μικρές απώλειες σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και ενόψει της ιστορικής ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ στον απόηχο των θλιβερών επεισοδίων της προηγούμενης εβδομάδας στο Καπιτώλιο.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 39 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 7,75 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 30,50 μονάδες.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έχουν χάσει έδαφος αυτό την εβδομάδα μετά τα ιστορικά υψηλά που σημείωσαν στις αρχές του μήνα εν μέσω αισιοδοξίας ότι το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο θα περάσει με ταχείες διαδικασίες ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Η πολιτική ένταση στην Ουάσινγκτον παραμένει στα ύψη, με την Βουλή να ψηφίζει σήμερα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ για δεύτερη φορά, λίγες μόνο ημέρες πριν την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο. Την πρόταση των Δημοκρατικών για την παραπομπή του προέδρου αναμένεται να στηρίξει και μια μικρή ομάδα Ρεπουμπλικάνων.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,4% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,1% σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,4%. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 0,1% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2019 αυξήθηκε 1,6%.

Οι επενδυτές θα στρέψουν αργότερα την προσοχή τους στην έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα, γνωστή και ως Beige Book, η οποία θα δώσει νέα στοιχεία για το πώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις βλέπουν τις προοπτικές της οικονομίας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της General Motors σημειώνει άλμα 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι ξεκινά μια νέα δραστηριότητα ηλεκτρικών φορτηγών.