Ανοδικά τα futures της Wall Street

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street εν μέσω ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ τα τελευταία στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας δίνουν μια ευκαιρία στους επενδυτές να αποκτήσουν μια εικόνα της αγοράς εργασίας εν αναμονή των κρίσιμων στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την απασχόληση.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 44 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 κερδίζουν 8,15 μονάδες. Τα futures του Nasdaq κερδίζουν 55,50 μονάδες

Οι επενδυτές παρακολουθούν την οικονομία για σημάδια ότι η ανάκαμψη δεν εκτροχιάζεται από τους υψηλούς αριθμούς της νόσου Covid-19 και τις νέες μεταλλάξεις που θέτουν σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Στο μεταξύ, η επιτάχυνση των εμβολιασμών ενισχύει τις ελπίδες ότι τους επόμενους μήνες η επιδημιολογική εικόνα θα βελτιωθεί, επιτρέποντας την άρση κάποιων περιορισμών.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 33.000 στις 779.000 για την εβδομάδα μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, παραμένοντας σε πτωτική τροχιά για τρίτη διαδοχική εβδομάδα. Αύριο το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα στοιχεία του για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία τον Ιανουάριο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα τις νέες συζητήσεις στο Κογκρέσο για το δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί έχουν ξεκινήσει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μετά την αρχική πρόταση του Αμερικανού προέδρου για ένα πακέτο μέτρων 1,9 τρισ. δολ. το οποίο πάντως δύσκολα θα περάσει από το Κογκρέσο χωρίς μεγάλες περικοπές.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στις Carlyle Group, Bristol-Myers Squibb, Philip Morris International, Merck, Qualcomm και PayPal, ενώ μετά το κλείσιμο θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη η Ford Motor και Snap.