Ήπιες απώλειες για τα futures της Wall Street

Μικρές απώλειες σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις εν αναμονή των πρακτικών της Federal Reserve από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 24 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 7.45 μονάδες. Τα futures του Nasdaq, στο μεταξύ, χάνουν 71,25 μονάδες.

Την Τρίτη ο βιομηχανικός Dow σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Την προσοχή των επενδυτών συγκεντρώνουν σήμερα τα στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων τα οποία έδειξαν άλμα 5,3% τον Ιανουάριο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων επτά μηνών, ξεπερνώντας με ευκολία τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg για άνοδο 1,1%.

Στο μεταξύ, η αγορά παρακολουθεί και την άνοδο των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογο εν μέσω της αισιοδοξίας για τις προοπτικές της οικονομίας που έχει δημιουργήσει το πακέτο τόνωσης που ετοιμάζεται να περάσει το Κογκρέσο αλλά και ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Την Τρίτη, η απόδοση στο 10ετές ξεπέρασε και το 1,30%, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data.

Οι πολιτικές θερμοκρασίες στο μεταξύ σε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ έχουν οδηγήσει σε ράλι τις τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να κινείται πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι κοντά σε υψηλό 13 μηνών.

Την προσοχή των επενδυτών θα συγκεντρώσουν αργότερα σήμερα τα πρακτικά από την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve τον Ιανουάριο τα οποία αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία για το πώς η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να κινηθεί όταν η οικονομία αρχίσει να βελτιώνεται από το δημοσιονομικό πακέτο και τους εμβολιασμούς.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ξεχωρίζει η ανακοίνωση της Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett ότι απέκτησε σημαντικά μερίδια στις Verizon Communications Inc. και Chevron Corp. το δ’ τρίμηνο.

Παράλληλα, η Energy Transfer ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Enable Midstream Partners, με την αξία της συμφωνίας να φτάνει τα 7,2 δισ. δολ.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Hilton Worldwide Holdings Inc. ανακοίνωσε ζημιές για το τέταρτο τρίμηνο και πτώση εσόδων καθώς η εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού και οι περιορισμοί στα ταξίδια διέκοψαν την ανοδική ορμή που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι.