«Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί, όταν θα ξεπεζέψεις…»

(Επίκαιρο… όσο ποτέ άλλοτε!)

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,
ζούμε σε αυτό το δήμο, με απόλυτη ευθύνη του δημάρχου κ. Καλογερόπουλου, απίστευτες συμπεριφορές αμετροεπούς πολιτικής έπαρσης, ζούμε την εποχή του διοικητικού παραλογισμού!
Κάθε μέρα, ο δήμαρχος, κ. Καλογερόπουλος, ως αδιαμφισβήτητος εκπρόσωπος της συμπυκνωμένης διοικητικής εμπειρίας… μας λέει και κάτι απίθανο (!) όπως το πρόσφατο δελτίο Τύπου του (καθώς μόνο μέσα από δελτία Τύπου θέλει να επικοινωνεί, γιατί φοβάται τον δημόσιο διάλογο) «ήρθαν (η αντιπολίτευση) με σκοπό να εντάξουν ως… φορείς αριθμητικής υπεροχής, το θέμα για μείωση τελών για το έτος 2020» και κλείνει, δείχνοντας ολοφάνερα την αρνητική του προδιάθεση σε ό,τι φέρνει η πλειοψηφία του συμβουλίου, με την γνωστή μόνιμη επωδό… «φυσικά αμφιβόλου νομιμότητας».
Αμφιβόλου νομιμότητας, αγαπητοί συμπολίτες (το εμπεδώσατε πλέον!) εννοεί ότι δεν έχει ή προβλέπει ότι δεν πρόκειται να έχει… τη σύμφωνη γνώμη… της οικονομικής υπηρεσίας!!!
Τι άλλο τότε να περιμένουμε από ένα δήμαρχο της… ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!
Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε πλέον, ποια είναι η αναχρονιστική διοικητική φιλοσοφία της απομονωμένης από την κοινωνία δημοτικής αρχής και μόνο με σκωπτική διάθεση μπορεί ο πολίτης να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε σε αυτό τον δήμο σήμερα…
Αγχωτικά μόνιμο καθημερινό της μέλημα, ο εντυπωσιασμός με επικοινωνιακές πομφόλυγες!

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,
Η εμμονική συμπεριφορά του δημάρχου σε θέσεις του που είναι αντίθετες στη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας μας, όπως αυτή εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο, και αφορά μείζονος σημασίας θέματα, δημιουργεί τουλάχιστον πολιτική καχυποψία στους δημότες…
Οι συμπολίτες μας διερωτώνται: «γιατί ο δήμαρχος αδιαφορεί για τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου;».
Όσο ο δήμαρχος δεν φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο τις εισηγήσεις του στα μείζονος σημασίας θέματα (που δεσμεύουν το δήμο μας για πολλά χρόνια με εκατομμύρια ευρώ) και λαμβάνει αποφάσεις με τέσσερις ανθρώπους για κοστοβόρες επιλογές, στις οποίες η μεγάλη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου είναι σφόδρα αντίθετη, διότι δεν εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συμφέρον των δημοτών, οι οποίοι και θα κληθούν να πληρώνουν τις επιλογές αυτές τα επόμενα χρόνια…
Όσο ο δήμαρχος θα θεωρεί ικανοποιητικό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τα σκουπίδια με τριετή δέσμευση για τους δημότες για ένα έργο 4.700.000 ευρώ με έκπτωση- κοροϊδία 1%!!!
Όσο ο δήμαρχος θα επιμένει ότι είναι συμφέρον για τους δημότες άλλο ένα έργο, όπως η ανανέωση του οδοφωτισμού, με κόστος 11 έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (!) για 12 χρόνια!!!
Όσο ο κ. Καλογερόπουλος θα επιλέγει στα μείζονος σημασίας θέματα την απόφαση των 5 πέντε ανθρώπων του της οικονομικής επιτροπής, ενώ, βάσει και του νόμου, θα μπορούσε να τα εισάγει στο δημοτικό συμβούλιο… και ταυτόχρονα όσο αρνείται στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για διαβούλευση, συναίνεση και σχηματισμό πλειοψηφικών αποφάσεων στα μεγάλα αυτά θέματα του δήμου που θα κληθούν οι δημότες να πληρώσουν ακριβά, τότε τόσο η κοινωνία εύλογα θα προβληματίζεται…
Όσο ο δήμαρχος θα αντιδρά αρνητικά σε κάθε τι που εισηγούμεθα στο δημοτικό συμβούλιο, όσο θα προσπαθεί να αποφύγει την εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπως π.χ. η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη με σκοπό την ανακούφιση των οικονομικά πληγέντων από την πανδημία επαγγελματιών του δήμου μας, οι οποίοι, με κρατική εντολή, ανέστειλαν την δραστηριότητά τους (εστιατόρια, καταστήματα, καφέ – μπαρ) κλπ. τόσο εμείς, μαζί με τους πολίτες, θα επιμένουμε ν΄ αλλάξει πορεία.

Για «εντυπωσιασμό και λαϊκισμό» μας ψέγει, κατά την προσφιλή τακτική του ο κ. Καλογερόπουλος και στο θέμα καταψήφισης της μεταστέγασης του κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στην πρώην Χαρτοποιία Αιγίου.
Έναν χώρο -που επιθυμούμε να καταστεί ο πολιτιστικός, πνευματικός και αναπτυξιακός στόχος του Δήμου μας- θέλει να τον καταστήσουμε χώρο στάθμευσης και αποθήκευσης υλικών…
Κύριε Καλογερόπουλε, κάνετε σαν να μην αντιληφθήκατε… ότι το συγκεκριμένο θέμα καταψηφίστηκε και από άλλους ανθρώπους του δημοτικού συμβουλίου ακόμη και της παράταξής σας, που, προφανώς, ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό.
Είναι τώρα μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», όπως, άλλωστε, υποδεικνύει και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας για το 2021, και να ετοιμάσουμε τους φακέλους για χρηματοδότηση των μελετών και της ανακατασκευής όλων των κτιρίων της χαρτοποιίας σε ένα ενιαίο πλαίσιο επαναχρησιμοποίησής τους και ανάπτυξης της περιοχής.
Ασφαλώς, λοιπόν, οι 23 δημοτικοί σύμβουλοι, που καταψήφισαν την πρότασή σας να μεταφερθεί εκεί η αποθήκη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου είναι ευαισθητοποιημένοι με την αξιοποίηση του μοναδικού αυτού χώρου και εσείς, προφανώς, δεν έχετε την ίδια αντίληψη για το πολιτιστικό και αναπτυξιακό γίγνεσθαι της πόλης του Αιγίου και της Αιγιάλειας…

Κύριε δήμαρχε, κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής,
τι ενέργειες κάνατε, εδώ κι ενάμιση χρόνο που διοικείτε, για το θέμα αυτό;
Γιατί δεν αναζητήσατε τον ενδεδειγμένο χώρο με πρόσκληση ενδιαφέροντος; Και μην μας πείτε για τα ενοίκια που θα πληρώνει ο δήμος, γιατί θα τα πληρώσουμε πολλαπλάσια για να φτιάξουμε το κτίριο, για να έχουμε 16ωρη φύλαξη και για να αντικαθιστούμε τα τυχόν κλεμμένα…
Κύριε δήμαρχε, δεν θέλουμε τη Χαρτοποιία αποθήκη, την θέλουμε μοχλό ανάπτυξης και πολιτισμού!

Κύριε δήμαρχε,
έκκληση, σας κάνουμε, να αφουγκραστείτε την κοινωνία και να σεβαστείτε τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που στοχεύουν ΜΟΝΟ στο συμφέρον των δημοτών και στην πρόοδο της Αιγιάλειας.

Βασιλική Ψυχράμη