Ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Αιγιάλειας

 

Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022, συνεδριάζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο στις 14.30 μ.μ, στο Πολύκεντρο Μυρτιάς Αιγίου.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί, είναι ο διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή και ο οποίος αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Αιγιαλείας. Την επιλογή αυτή έκαναν ο δήμαρχος  και τα 4 μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου,  κυρίου Καλογερόπουλου, χωρίς να έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε και οι δημότες. 

Πρόκειται για ένα μείζον θέμα,  που θα στοιχίσει στον Δήμο μας 11.300.000 € και θα δεσμεύσει τα δημοτικά τέλη για 12 ολόκληρα χρόνια…!!!

Τον τελευταίο καιρό, όσο η παράταξή μας ερευνά το θέμα αυτό, τόσο περισσότερο προβληματιζόμαστε και τόσο περισσότερο  βεβαιωνόμαστε ότι όχι μόνο δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, αντιθέτως κινδυνεύει. 

Αυτό που έχει ανάγκη ο Δήμος μας είναι ένα έργο άρτιο, ποιοτικό και οικονομικά συμφέρον για τον τόπο. Πρέπει να επιτύχουμε εξοικονόμηση της ενέργειας που δαπανούμε, αλλά αυτήν την εξοικονόμηση να την καρπωθούν οι δημότες και όχι η ιδιωτική εταιρεία που θα έλθει « για να μας αλλάξει τα φώτα».

Γι’ αυτόν τον λόγο οφείλουμε να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες, αφού μέχρι σήμερα δεν το έπραξε ο δήμαρχος, ως όφειλε.

Έχουμε χρέος να σταματήσουμε την διαγωνιστική διαδικασία,  που θα φέρει μια δυσβάστακτη για τους δημότες σύμβαση ενεργειακής απόδοσης και να επιλέξουμε όλοι μαζί το έργο που πραγματικά θα εξασφαλίσει το συμφέρον των δημοτών και ΜΌΝΟ.

Ενώ το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης των λαμπτήρων και των φωτιστικών αυτών δεν ξεπερνά τα 2.500.000 €, ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΥΛΙΚΆ και Όχι Κινέζικα,  ο δήμαρχος μας φέρνει σύμβαση κόστους 9.300.000 € για 12 χρόνια . Δηλαδή ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΕΊ ΤΑΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ο ανάδοχος με 7.000.000 € !!!

Καλούμε την δημοτική αρχή να ματαιώσει αυτόν τον επαχθή για τους δημότες διαγωνισμό και να προχωρήσουμε στον διαγωνισμό που θα μας αποφέρει την εξοικονόμηση για τους δημότες ΚΑΙ ΟΧΙ για τον οποιονδήποτε εργολάβο.

Βασιλική  Ψυχράμη