ΠΑΤΡΑ: Ο Δημοτικός Κινηματογράφος με την ταινία «Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης» – Σήμερα στον Ψαθόπυργο

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «μετακομίζει» σήμερα Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ στον Ψαθόπυργο, προκειμένου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου να προβάλει την ταινία «Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης».

Πρόκειται για μία υπέροχη ιστορία , «ύμνο»  στη φιλία, την αγάπη, και τις διάφορες εκδοχές της… αλήθειας, σε μια τρυφερή, αλλά και σοφή προσέγγιση  που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

« Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης», φέρει την σκηνοθετική «υπογραφή» του Πιέρ Γκοντό. Πρόκειται για μία Γαλλο-Βελγική παραγωγή του 2018 , διάρκειας89’. Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πελβούρντ, Εντουάρ Μπαέρ, Σουζάν Κλεμάν

Η ΤΑΙΝΙΑ

Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου. Ο Ραούλ Τροχίδης.  Είναι ο επίσημος μηχανικός ποδηλάτων του Σαν Σερόν, ενός πανέμορφου μικρού χωριού στη νότια Γαλλία, οι κάτοικοι του οποίου τον θαυμάζουν ως τον απόλυτο… ήρωα-ποδηλάτη.

Όμως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες! Όταν, όμως, πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα.

Θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την φωτογράφιση, αλλά η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και τελικά δεν είναι ο μόνος που κρύβει μυστικά…