(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Με απόλυτη επιτυχία η επανέναρξη των προβολών του Δημοτικού Κινηματογράφου -Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

H ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου, σηματοδότησε το βράδυ της Τρίτης  την επανέναρξη των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας για το 2020, με την προβολή της ταινίας « Οι μητέρες μας» , η οποία πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Η ανταπόκριση των σινεφίλ της Πάτρας ήταν για μία ακόμα φορά μοναδική , με το χώρο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, λόγω των μέτρων που ισχύουν για την προστασία από τον κορονοϊό να αποδεικνύεται «μικρός».

Για την ταινία και τον θεσμό του Δημοτικού Κινηματογράφου μίλησε πριν την έναρξη της προβολής το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Χριστίνα Κλωνιζάκη.

Η ταινία μας μεταφέρει στη Γουατεμάλα του 2018. Όλη η χώρα παρακολουθεί τη δίκη των στρατιωτικών που ξεκίνησαν τον εμφύλιο που οδήγησε τη χώρα στο χάος και τη βία. Ένας νέος ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο για την ταυτοποίηση αγνοουμένων αναζητά ταυτόχρονα τα ίχνη του πατέρα του. Μια μέρα, ενώ καταγράφει τη μαρτυρία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, νομίζει ότι βρίσκει ένα στοιχείο που μπορεί να τον βοηθήσει Η ιστορία της όμως προσφέρει στον Ερνέστο πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν στα χνάρια του αντάρτη πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ. Ή μήπως όλα αυτά είναι ευσεβείς πόθοι, όπως του επισημαίνει η μητέρα του, η οποία είναι φειδωλή στις λεπτομέρειες της σχέσης της με τον νεκρό σύζυγό της….

Σκηνοθεσια : Σεζάρ Ντίαζ – Πρωταγωνιστούν Έμα Ντιμπ και Αρμάντο Εσπίτια

Η ταινία θα επαναπροβληθεί αύριο Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στον Ψαθόπυργο και την Κυριακή 30 Αυγούστου στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου στο Πετρωτό.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Υπενθυμίζεται, ότι για λόγου προστασίας της δημόσιας υγείας , ελέγχου και πιστής τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19, ο Πολιτιστικός Οργανισμός προχώρησε σε αλλαγές στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο αυτό οι εκδηλώσεις της ενότητας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της Πόλης» που ήταν προγραμματισμένες να φιλοξενηθούν στο χώρο του Σκαγιοπουλείου θα πραγματοποιηθούν στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος θα πραγματοποιηθεί με δωρεάν κάρτες εισόδου οι οποίες αντιστοιχούν στον επιτρεπόμενο αριθμό θεατών. Η διανομή τους θα ξεκινάει έξω από το χώρο της παράστασης 45 λεπτά πριν την έναρξη της μέχρι εξαντλήσεως τους. Κάθε θεατής δικαιούται μόνο μία κάρτα εισόδου και όπως πάντα θα υπάρχουν εξασφαλισμένες θέσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους συνοδούς τους