(Βίντεο)-Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς μου ζήτησε ραντεβού για χάρη – Σήμερα αποφασίζεται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής για διεύρυνση του εναντίον του κατηγορητηρίου, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open Beyond.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου «παράνομη και αντισυνταγματική, αλλά όπως είπα και χτες στη Βουλή εγώ δεν θα κάτσω να οχυρωθώ πίσω από τυπικότητες και ακυρότητες. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία και η αλήθεια και για αυτήν θα παλέψω».

«Είναι έκδηλος ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας» σχολίασε. «Το τελευταίο όπλο σε αυτούς που με κατηγορούν είναι η αλλοίωση της αλήθειας» πρόσθεσε.

«Μέχρι τώρα ο κ.  Γεωργιάδης με διασκέδασε τώρα όμως μπορεί και να θυμώσω» τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους ισχυρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι κι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πρόσωπο υπό διερεύνηση.

Όσο για το αν άδειασε τον Νίκο Παππά, ο κ. Παπαγγελόπολος απάντησε: «Καταβάλλεται μία προσπάθεια που είναι συνέχεια της αλητείας να διαστρέφουν την πραγματικότητα. Προσπαθούν να πουν ότι άδειασα τον κ. Παππά. Γιατί να αδειάσω τον κ. Παππά; Ο κ. Παππάς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο κ. Παππάς, η πρωτοβουλία που ανέλαβε, την ανέλαβε, όπως αποδεικνύεται από τηλέφωνο του Νετανιάχου. Κι αυτό το επιβεβαίωσε και η ισραηλινή πρεσβεία».

«Αν λοιπόν, ο κ. Παππάς παρενέβη έπειτα από τηλεφώνημα του Νετανιάχου, ο κ. Σαμαράς να μας πει αυτός γιατί παρενέβη; Του είχε τηλεφωνήσει και σε αυτόν ο Νετανιάχου ή προστάτευε τα συμφέροντα του Παπασταύρου και του Μιωνή;» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό και αποκάλυψε πως «είχε καλέσει δύο φορές τον Φιλιππάκη και του είπε: “Μην γράφεις για Παπασταύρου και Μιωνή. Θα τους διώξω”». Έπειτα από ερώτηση ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι και από εκείνον ζήτησε ραντεβού ο Αντώνης Σαμαράς. «Το παραδέχθηκε. Έδωσε και συνέντευξη στο “Βήμα”. Μόνο που έλεγε ότι πήγα από μόνος μου στο σπίτι του. Γιατί τον ξέρω; Δικός μου συνεργάτης είναι; Ο λαός ας κρίνει».

«Όπως απεδείχθη τον ξέχασαν τον Ρασπούτιν, γιατί Ρασπούτιν δεν υπάρχει. Τους λέω, όμως, ότι μολονότι το όνομα Ρασπούτιν είναι πιο εύηχο, εγώ θα επιδιώξω να γίνω Τζένγκις Χαν, η οργή του Θεού, για τους ψεύτες, τους συκοφάντες, τους επίορκους, τους διεφθαρμένους. Με ανάγκασαν να γίνω η οργή του Θεού» τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπολος κι ολοκλήρωσε τη συνέντευξη λέγοντας: «Ρασπούτιν δεν θα ήμουν και για ένα άλλο λόγο: Γιατί αν και εγώ δεν ανήκω στην Αριστερά, αριστερές ιδέες έχω όπως όλοι οι καλοί άνθρωποι,δεν θα μπορούσα να είμαι Ρασπούτιν, γιατί εκείνη την εποχή εγώ θα ήμουν με τους μπολσεβίκους και όχι με το τσαρικό περιβάλλον».

τίποτα για την ταμπακέρα

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, διεξάγεται στην Ολομελεια της Βουλής η ψηφοφορία για επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Χθες, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης των 30 βουλευτών της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, με τις εισηγήσεις των ομιλητών των πολιτικών κομμάτων. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25 δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.