Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος η Ελλάδα – Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν την αισιοδοξία

Με το βλέμμα να εστιάζει στις πρωθυπουργικές και υπουργικές ανακοινώσεις για την στήριξη της απασχόλησης, της οικονομίας και του τουρισμού, ένας τομέας, τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να τροφοδοτεί συνεχώς με…καύσιμα είναι αυτός των επενδύσεων. Το momentum της οικονομικής επανεκκίνησης, που θα οδηγήσει στην εκπεφρασμένη από κυβερνητικά στελέχη εκτίμηση για ισχυρή ανάπτυξη εντός του 2021, περνάει μέσα και από την προσέλκυση νέων επενδυτών, όπως, άλλωστε, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη παρέμβαση στο Boston Consulting Group.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι, παρά την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει διεθνώς η πανδημία του κορονοϊού, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος. Προς επίρρωση των αναφορών τους, επισημαίνουν ότι τρεις μεγάλες επενδύσεις ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Ειδικότερα:

-Μόλις χθες ανακοινώθηκε η εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας Softomotive από τη Microsoft. H Softomotive, που δραστηριοποιείται στον χώρο των αυτοματοποιημένων ρομποτικών διαδικασιών, ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα και έκτοτε γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη. Σήμερα διαθέτει μεταξύ άλλων γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Τέξας, και τη Σεούλ, απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους (εξ αυτών περίπου 80 στην Αθήνα) και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 8000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά ελληνικής εταιρείας από τη Microsoft, η οποία μέσω αυτής της κίνησης, ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στην Ελλάδα εμπιστευόμενη μία ελληνική εταιρεία, που έγινε ανταγωνιστική παγκοσμίως δίνοντας έμφαση στην καινοτομία.

-Η εξαγορά έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της επενδυτικής εταιρείας CVC (πρόκειται για μία εταιρεία που διαχειρίζεται στοιχεία άνω των 82 δισεκατομμυρίων) να εισέλθει ως μέτοχος στην skroutz.gr αναγνωρίζοντας τις πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του διαδικτυακού εμπορίου στην Ελλάδα.

-Η εξαγορά της τεχνολογικής εταιρείας Think Silicon με έδρα την Πάτρα από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq, Applied Materials. Η Think Silicon αποδεικνύει πως μία ελληνική νεοφυής εταιρεία μπορεί να αναπτυχθεί, μέσα από καινοτομίες και να μετατραπεί σε παράγοντα-αιχμή στον τομέα των ημιαγωγών.