(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Πώς θα λειτουργούν από σήμερα οι Λαϊκές Αγορές – Όλοι οι περιορισμοί – Μέτρα απόστασης από τον Δήμο

Μετά το “λουκέτο” στις λαϊκές, που κρίθηκε αναγκαίο, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκε η αρχική συμφωνία για μέτρα περιορισμού ανάλογα με αυτά στα super markets, λόγω του κορονοϊού, από τη σήμερα αλλάζουν όλα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για το χρονικό διάστημα έως και 30/4/2020 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών με τους εξής περιορισμούς:

Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.
Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
Με την ίδια Απόφαση γίνεται σαφές ότι παραμένει το απαγορευτικό πώλησης άλλων ειδών στις λαϊκές (π.χ. ρούχα), εκτός των ειδών των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση της γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο Δήμος Πατρέων οριοθετεί τις θέσεις της λαϊκής αγοράς που θα στηθεί στην πλατεία Βουδ, κάνοντας διαγραμμίσεις για να τοποθετηθούν οι πάγκοι σε απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλον. Επί τόπου βρίσκεται και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος βοηθάει στις εργασίες.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη λαϊκή θα συμμετέχουν αυστηρά μόνο οι νόμιμοι έμποροι, αυτοί δηλαδή που έχουν στα χέρια τους άδεια, ενώ έχουν αποκλειστεί όλα τα βιομηχανικά προϊόντα.