Μενάνδρου: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου-Πού στρέφονται οι Αρχές


Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται κοντά στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του 23χρονου από το Αφγανιστάν, στην οδό Μενάνδρου.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο άνδρες από το Πακιστάν έχουν αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες και το μόνο που μένει είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς τους και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, και σήμερα αστυνομικοί από το εγκληματολογικό προχωρούν σε έρευνες στην περιοχή, για το φονικό, ενώ σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 129 προσαγωγές.
Είχε δοθεί «ραντεβού» θανάτου

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, οι αντιμαχόμενες ομάδες Αφγανών και Πακιστανών είχαν δώσει «ραντεβού» που είχε σκοπό να… δείξει ποιος θα κυριαρχήσει στην περιοχή. Λίγο καιρό πριν τη δολοφονία της Μενάνδρου, οι δύο αντίπαλες ομάδες είχαν… χωρίσει τις αρμοδιότητές τους για τη διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου αλλά και κλεπταποδοχής. Συγκεκριμένα την οδό Μενάνδρου είχε η Πακιστανική «φατρία», ενώ την οδό Σοφοκλέους η Αφγανική.

Πώς «φούντωσε ξανά» η αντιπαλότητα
Για αρκετό διάστημα και μετά από κάποιες αστυνομικές επιχειρήσεις και συλλήψεις είχε επέλθει ανακωχή μεταξύ των δύο ομάδων, η οποία ωστόσο φούντωσε ξανά στην προσπάθεια… ανακατανομής των εδαφών στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Το θύμα από το Αφγανιστάν βρισκόταν σε οριοθετημένο χώρο της Πακιστανικής ομάδας και έτσι δεν άργησαν να βγουν τα πιστόλια και τα ρόπαλα.

Σοκάρουν τα νέα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα
Στα νέα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα, οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ καρέ τα μέλη της συμμορίας των Πακιστανών δευτερόλεπτα πριν τη δολοφονία του Αφγανού αλλά και κατά τη διαφυγή τους από το σημείο. Ένα άτομο φαίνεται να κρατά όπλο, ενώ από τις κινήσεις του, οι Αρχές θεωρούν πως έβαλε γεμιστήρα και όπλισε ξανά το πιστόλι. Πίσω του ακολουθούν και άλλα άτομα που κρατούν επίσης πιστόλια. Αξίζει, να σημειωθεί πως στο σημείο της δολοφονίας οι Αρχές εντόπισαν 13 κάλυκες.

Οπλισμένα με πιστόλια, λοστάρια και μαχαίρια πήγαν στην άγρια συμπλοκή και τα μέλη της συμμορίας από το Αφγανιστάν, όπως φαίνεται και στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταστήματος της περιοχής. Ενας πυροβολεί στον αέρα καθώς τρέχει, αδιαφορώντας για τον κόσμο και τα αυτοκίνητα που περνούν σε ώρα αιχμής στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, όλα έγιναν για το ποιος θα πάρει τα σκήπτρα του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή.