Αθήνα: Αστυνομική επιχείρηση στην οδό Μενάνδρου – Μετά τη φονική συμπλοκή για λαθρεμπόριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μενάνδρου, μια ημέρα μετά τη φονική συμπλοκή για λαθρεμπόριο.

Στη διάρκεια του χθεσινού επεισοδίου τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ενώ σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα από μαχαίρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ένας ομοεθνής του, 25 ετών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 30 αλλοδαποί με όπλα και μαχαίρια επιτέθηκαν σε άτομα που πουλούσαν τσιγάρα στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς. Η Αμεση Δράση («100») ειδοποιήθηκε στις 12.50 μ.μ. για πυροβολισμούς στην Ομόνοια και δόθηκε εντολή σε δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να πάνε στο σημείο. Φτάνοντας εκεί βρήκαν αιμόφυρτους στο οδόστρωμα δύο υπηκόους Αφγανιστάν, ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί που είχαν πάρει μέρος στη συμπλοκή, θύματα και θύτες, πρόλαβαν να φύγουν. Ακολούθησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους και μάλιστα, μέχρι αργά χθες το βράδυ, είχαν γίνει έφοδοι σε πάνω από πέντε σπίτια αλλοδαπών και είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ και ανακρίνονταν 13 άτομα.