Συνιστώ στη Δημοτική Αρχή να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον

Με αφορμή το δελτίο Τύπου του Δήμου Πατρέων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στον προσωπικό μου κώδικα αξιών, επαγγελματικό και κοινωνικό, έχω μάθει να λέω ευθαρσώς τις απόψεις μου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μου αναλογούν.
Ουδέποτε ειπώθηκε κάτι από όσα μου αποδόθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επικαλούμαι για αυτό την μαρτυρία όσων βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα και ιδιαιτέρως την μαρτυρία της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ο.Λ. Καβάλας ΑΕ, κας Άννας Θυσιάδου.
Περίμενα από την Δημοτική Αρχή της Πάτρας να επικοινωνήσει μαζί μου πριν εκδώσει την ανακοίνωσή της, ώστε να ενημερωθεί για όσα πραγματικά έγιναν ή ειπώθηκαν μέσα στη σύσκεψη. Δεν το έκανε. Είναι δικαίωμά της.
Δεν θα μπορούσα, όμως, να έχω πει αυτά που ψευδώς μου αποδόθηκαν, αφού ως Πατρινός και μέλος του τεχνικού κόσμου γνωρίζω ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προκήρυξη πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού δύο σταδίων για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε κάνει την Δημοτική Αρχή να υποψιαστεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Άλλωστε, το θέμα είχαμε συζητήσει σε πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, στον οποίο επανέλαβα την αδιαπραγμάτευτη θέση της νέας Διοίκησης του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ για συνεργασία με τον Δήμο και όλους τους φορείς της Πόλης.
Εκτιμώ ότι έγινε απόλυτα ξεκάθαρη η θέση μου. Συνιστώ στη Δημοτική Αρχή να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον και να μην δέχεται άκριτα όσα με δόλο ή χωρίς δόλο διακινούνται για τις σχέσεις του Λιμανιού με την Πόλη. Στον Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν φανερώνει σεβασμό στους διακριτούς ρόλους των δύο φορέων και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.