ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική: Αν εξαιρεθούν Τζάνακόπουλος και Πολάκης, ο Μητσοτάκης θα είναι υπεύθυνος για ό,τι ακολουθήσει

Λίγες ώρες πριν συνεδρίαση η Προκαταρκτική επιτροπή και με σχεδόν δεδομένη την απόφαση των βουλευτών της ΝΔ να εξαιρεθούν οι Δημήτρης Τζάνακόπουλος και Παύλος Πολάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ με άτυπη ενημέρωση του απειλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι θα ακολουθήσει την εξαίρεση των δύο στελεχών του και μιλά για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Η άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά μεθόδευση προκειμένου να εξαιρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή, θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι θα ακολουθήσει.
Η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών είναι καταφανώς παράνομη, αντιθεσμική και συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν πρόκειται ούτε να το αποδεχθούν ούτε να το νομιμοποιήσουν.»
Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι από το πρωί είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής η γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τη στάση αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Συνεδριάζουν οι βουλευτές της ΝΔ

Σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι και στην οποία θα συμμετάσχουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είναι μέλη της προανακριτικής επιτροπής θα αποφασιστεί οριστικά η στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα ως προς την εξαίρεση των κύριων Τζαννακόπουλο και Πολάκη από μέλη της προανακριτικής επιτροπής καθώς τόσο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσο και του Κινήματος Αλλαγής τους έχουν προτείνει για μάρτυρες κάτι που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται την εξαίρεση τους από μέλη της επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και αυτή τη στιγμή η απόφαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι να επιμείνουν στην εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εξαίρεση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και το Κίνημα Αλλαγής που πρώτο τους περιελάμβανε στη λίστα των μαρτύρων που είχε προτείνει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η απογευματινή συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις πέντε το απόγευμα αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαιτέρως φορτισμένο και τεταμένο κλίμα ,χωρίς να αποκλείονται ακόμη και επεισόδια, με δεδομένες και τις προειδοποιήσεις του κ. Πολάκη στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι μόνο σηκωτό θα τον βγάλουν από την προανακριτική.

Άλλωστε ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι από το χώρο όπου διεξάγεται η προανακριτική καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μάρτυρες της σφοδρής αντιπαραθέσεις που είχε ο Δημήτρης Τζαννακόπουλος με το Θανάση Πλεύρη και ο Παύλος Πολάκης με το Δημήτρη Μαρκόπουλο. Με δεδομένα όλα αυτά είναι σχεδόν απίθανο να εξεταστεί σήμερα ο πρώτος μάρτυρας που έχει αποφασίσει η προανακριτική ,ο πρώην δηλαδή ισχυρός άνδρας της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής. Και αυτό γιατί πέρα από το τεταμένο κλίμα σε περίπτωση εξαιρέσεις των δύο στελεχών του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει αναβολή προκειμένου να τα αναπληρώσει με άλλους βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή συνεδρίαση θα σφραγίσει την πορεία της προανακριτικής από δω και πέρα αλλά και την στάση που θα έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή

advertisement