Λοβέρδος: Κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη από την υπόθεση της Novartis

Νέα διάσταση προσλαμβάνει πλέον η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεσης της Novartis, καθώς ο βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, από την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αίτηση εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη από την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους λόγους εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη, ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι είναι συμμέτοχος στα αδικήματα που αποδίδονται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος κοινοποίησε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα την αίτηση εξαίρεσης, προσδίδοντας της παράλληλα και τον χαρακτήρα «αναφοράς», ενώ μαζί κατέθεσε και νέα, άγνωστα, στοιχεία-έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της Novartis .

Τα έγγραφα που προσκόμισε ο πρώην υπουργός Υγείας, αφορούν, μεταξύ των άλλων, την ανταλλαγή εγγράφων με την αμερικανίδα εισαγγελέα που «χειριζόταν» την υπόθεση της Novartis, σε σχέση με τον αρχικά προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, που είχε την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Στην Βουλή

Εξάλλου, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί η άρση ασυλίας του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Λοβέρδου

Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει αποφασίσει ήδη να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας για την υπόθεση Novartis.

Η Ν.Δ. ψήφισε θετικά γιατί το ζήτησε ο ίδιος, ενώ με το ίδιο σκεπτικό υπερψήφισε την άρση και το ΚΙΝΑΛ. Σε δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος είχε ζητήσει την άρση ασυλίας του προκειμένου, όπως υποστήριξε, να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και μη μείνει καμία σκιά για την αθωότητά του.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο στην Ολομέλεια της Βουλής, γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το “ρασπουτινικό” παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και προσέθεσε:

«Έχω ήδη μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία Διαφθοράς έχει διαβιβάσει τη δικογραφία της φαρμακοβιομηχανίας στη Βουλή ως τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Σύμφωνα με την εισαγγελία προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας.