Η Ν.Δ. δίνει ανάσα στις νέες μητέρες

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε επιδεικτικά την πλάτη στα προβλήματα της Αιγιάλειας και άφησε ανυπεράσπιστη μια περιοχή που έχει παραγωγικές δυνατότητες, έχει ισχυρό πρωτογενή τομέα και καλές προοπτικές ώστε να αναδειχθεί σε βασικό πόλο οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο για την Αχαΐα αλλά για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.
Αυτό επεσήμανε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας όπου και περιόδευσε.
«Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες, σε μια περιοχή που η απερχόμενη κυβέρνηση ήταν διαρκώς απούσα. Θα έλεγα επιδεικτικά απούσα. Σαν να είχε κλείσει τ’ αυτιά της στις διεκδικήσεις των πολιτών και στα αιτήματα των τοπικών φορέων», είπε η κ. Τραχήλη. Προσθέτοντας ότι οι πολίτες της Αιγιάλειας είδαν εκατοντάδες νέες και νέους απ’ την περιοχή να φεύγουν στο εξωτερικό μιας και ο τόπος τους δεν μπορούσε να τους κρατήσει.
«Αυτή η φυγή, η εγκατάλειψη, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ήταν αποτέλεσμα ζυγισμένης επιλογής. Ήταν αποτέλεσμα ανάγκης. Ανάγκης που ανέκυψε απ’ την παροιμιώδη εγκατάλειψη της Αιγιάλειας από εκείνους που πομπωδώς υπόσχονταν ότι θα ξαναδώσουν αναπτυξιακή ορμή στον τόπο. Και τι έδωσαν; Περισσότερη φτώχεια, περισσότερα αδιέξοδα και ένα διαβατήριο στο χέρι», είπε η κ. Τραχήλη.
Σε ερώτηση που τής έγινε από νέα μητέρα στην περιοχή της Αιγείρας η κ. Τραχήλη επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ολοκληρωμένο και άμεσα υλοποιήσιμο πλάνο ώστε κανένα παιδί να μην βρίσκεται εκτός παιδικού σταθμού. Επανέλαβε δε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ρητά δεσμευτεί για επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και ουσιαστική ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων.