Η Ν.Δ. βάζει τέλος στον Γολγοθά του Έλληνα αγρότη

Η Νέα Δημοκρατία βάζει τέλος στον Γολγοθά του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου και εξορθολογίζει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα με μια δέσμη παρεμβάσεων που θα ενισχύσει το αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα και θα ξαναδώσει πνοή στην ελληνική ύπαιθρο.
Αυτό επεσήμανε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη στην διάρκεια περιοδείας της στην περιοχή της Αιγιάλειας.
Η κ. Τραχήλη, σε συναντήσεις που είχε το μεσημέρι της Κυριακής στο Αίγιο και σε περιοχές του πρώην Δήμου Συμπολιτείας σταχυολόγησε ορισμένα απ’ τα σημεία του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «ο ίδιος ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε με διακριτό τρόπο τον στόχο της κυβέρνησης μας για ισχυρή αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία, με έμφαση στα ποιοτικά και διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα μας».
Ειδικότερα η κ. Τραχήλη αναφέρθηκε στην δέσμευση για την άρση της υπερφορολόγησης της μεγάλης πλειονότητας αγροτών και κτηνοτρόφων με μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9%, μείωση του φόρου αγροτικών επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Τραχήλη στο ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων που πλήττει καίρια και τους παραγωγούς της Αχαΐας. «Εδώ οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί και εξαντλητικοί. Λόγω της ιδιότητας μου ως κτηνιάτρου γνωρίζω τις στρεβλώσεις της αγοράς και το βαρύ τίμημα που πέφτει σήμερα στις πλάτες των παραγωγών μας αλλά και των καταναλωτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Οι ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος και ο ρόλος του κράτους-παρατηρητή θ’ αντικατασταθούν από μια συνεκτική και αποτελεσματική πολιτική που θα δίνει υπεραξία στον μόχθο του αγρότη και κτηνοτρόφου μας και θ’ αποδίδει δικαιοσύνη ώστε η σκληρή δουλειά στο χωράφι ν’ ανταμείβεται, έτσι όπως πρέπει ν’ ανταμείβεται», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη