Το ΕΚΑΒ χρειάζεται… άμεση βοήθεια!

«Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας χρειάζεται… άμεση βοήθεια» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, επισκεπτόμενος το πρωί της Πέμπτης την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΚΑΒ στην Πάτρα, όπου χαρακτήρισε την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή, όπως και σε όλη τη χώρα, ως απογοητευτική, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών της υπηρεσίας.
«Όλη η εικόνα λειτουργίας ενός αποσαρθρωμένου κράτους καθρεπτίζεται στο ΕΚΑΒ, στο οποίο οι λίγοι υπάλληλοι αποτελούν τους ανυπεράσπιστους ήρωες που δίνουν καθημερινά μία μάχη ζωής και θανάτου για κάθε πολίτη, με πεπαλαιωμένο στόλο και χωρίς τον αναγκαίο και σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό» σχολίασε ο Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος και υπό την ιδιότητα του αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, πρόσθεσε: «Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βάλει τέλος στην απαξίωση του ΕΚΑΒ, δρομολογώντας προσλήψεις προσωπικού, αλλά και επιταχύνοντας τις διαδικασίες ανανέωσης του στόλου και του εξοπλισμού, οι οποίες παραμένουν ανυπόφορα χρονοβόρες και γραφειοκρατικές. Ακόμα και οι δωρεές που γίνονται – και όλοι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτές – κάνουν χρόνια για να υλοποιηθούν και αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο που δεν μπορεί να συνεχιστεί».
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»
Επίσης, ο κ. Φωτήλας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την «Κιβωτό της Αγάπης» και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν το «πιο όμορφο πρόσωπο» της κοινωνίας, όπως ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι τα φιλανθρωπικά σωματεία όπως η «Κιβωτός», μαζί με το σύνολο των φορέων και συλλογικοτήτων που τα στηρίζουν σε πολύ δύσκολες εποχές, αναδεικνύουν το μοναδικό πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον άνθρωπο που ακόμα κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία
Ο κ. Φωτήλας χαρακτήρισε ως ανεκτίμητο το έργο που παράγεται στην «Κιβωτό», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι πολιτικές ευθύνες δημιουργίας ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας, ούτε αναστέλλονται, ούτε και κρύβονται πίσω από τις ατομικές και συλλογικές εθελοντικές προσπάθειες αξιέπαινων πολιτών. «Θέλουμε ανάπτυξη, γιατί ξέρουμε ότι ένα πλούσιο κράτος, μπορεί να είναι ένα κράτος ισχυρής κοινωνικής προστασίας, ιδιαίτερα προς τις ασθενέστερες και πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», τόνισε.