(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Πρωτιά του Γυμνασίου Φαρρών στο Ecomobility 2019

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε εορταστική ατμόσφαιρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών στην Αθήνα, εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, ταξίδεψαν για να γιορτάσουν την κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2018-2019.
Από τα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου το Γυμνάσιο Φαρρών, όπως κάθε χρόνο συμμετείχε με εργασία του μαζί με άλλα Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα. Η ομάδα των οκτώ μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου κατασκεύασε ένα «Ηλιακό Αυτοκίνητο» το οποίο και παρουσίασε στην εκδήλωση που έγινε στις 15 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Φαρρών, παρουσία της Κριτικής Επιτροπής του Ecocity, του Δημάρχου Ερυμάνθου κ. Θάνου Καρπή, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, γονέων, μαθητών και καθηγητών του σχολείου.
Το Γυμνάσιο Φαρρών με το «Ηλιακό Αυτοκίνητο», το οποίο κινήθηκε κανονικά με την ενέργεια της ηλιακής πλακέτας, οδήγησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μία μαθήτρια μπροστά στον κοινό τιμήθηκε με «Ειδικό Βραβείο Κατασκευής», κερδίζοντας ως έπαθλο τη φιλοξενία των μαθητών για μία εβδομάδα τον Αύγουστο στην κατασκήνωση «Εco-camp» στη Ροδέα Καλαβρύτων.
Επίσης με τραγούδι που τους στίχους έγραψαν οι μαθητές με τίτλο «Αναγκαία η αλλαγή» κέρδισαν το 2ο Βραβείο τραγουδιού.
Ο Δήμος Ερυμάνθου στηρίζοντας κάθε χρόνο περιβαλλοντικές δράσεις των σχολείων του, διέθεσε τα χρήματα για τη μεταφορά των εκπαιδευτικών και των μαθητών, γονέων καθώς και της υποστηρικτικής ομάδας με λεωφορείο στην Αθήνα για την τελετή Βράβευσης.
Ο Δήμαρχος κ. Θάνος Καρπής συνεχάρη το Δ/ντή του Γυμνασίου Φαρρών κ. Κωνσταντίνο Τσιμά, τους εκπαιδευτικούς Αγγελική Μπολάνη και Διονύση Δρακόπουλο και ιδιαίτερα τους μαθητές της ομάδας συμμετοχής: Μαρία Ζιάζιου, Ιωάννα Κακούρη, Αθηνά Καλανδράκη, Αδαμαντία Κοσμά, Παναγιώτη Κοσμά, Σοφία Κουβοπούλου, Ιωάννα Παπακώστα, Βασίλη Παπαναστασόπουλο. Τόνισε επίσης ότι «ο Δήμος Ερυμάνθου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, υποστηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε ανάλογες πρωτοβουλίες, θεωρώντας ότι οι μαθητές που αποτελούν το μέλλον του τόπου, πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά θέματα και ειδικότερα στην οικολογική μετακίνηση».