Πάτρα: Οι κινήσεις του Δήμου για Δασύλλιο και τις ευαίσθητες περιοχές, ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Μετράμε πλέον αντίστροφα για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου και όλοι οι δήμοι είναι σε κατάσταση «συναγερμού», ώστε να είναι όλα σύμφωνα και με τις οδηγίες του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Αναστασίου, μίλησε στην «Πελοπόννησο» και αναφέρθηκε στις βασικές κινήσεις που έχει κάνει ο Δήμος ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στο δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί βάση των κλιματολογικών συνθηκών.

Πάτρα: Αισθητήρες και περιπολίες σε Δασύλλιο και αλλού ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Στα επίμαχα σημεία υπήρχαν παλιότερα εστίες

Τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

Θα τοποθετηθούν αισθητήρες σε συγκεκριμένα σημεία στο άλσος του Δασυλλίου, τα οποία σε περίπτωση φωτιάς θα ειδοποιούν αυτόματα την ΠΥ. Ο Δήμος θα προμηθευτεί τους αισθητήρες με ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για έξυπνες πόλεις.

-Προληπτικά μέτρα από την Πολιτική Προστασία, όπως είναι αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμός χορταριών και θα ξεκινήσουν περιπολίες που θα ισχύουν μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

-Υπάρχει συνεννόηση με τα τοπικά συμβούλια να δημιουργηθούν ομάδες εθελοντών οι οποίοι θα περιπολούν ανά 8ωρο.

Τα ευαίσθητα σημεία, εκτός από το Δασύλλιο, είναι το Γηροκομείο, το Κάτω Καστρίτσι, τα Συχαινά στα οποία θα υπάρχουν σχεδόν ανά πάσα στιγμή σε κοντινά σημεία πυροσβεστικά οχήματα και ομάδες πυρασφάλειες.

Ο Μιχάλης Αναστασίου δήλωσε: «Εκτός από την συνάντηση του συντονιστικού οργάνου που έγινε με τους αρμόδιους, έχουμε λάβει σειρά μέτρων για να είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο. Θα κάνουμε περιπολίες σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, έχουμε καθαρίσει τα οικόπεδα και είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την πολιτική προστασία για να κυλήσουν όλα ομαλά».

Καταλήγοντας, ο Μιχάλης Αναστασίου αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση που πήρε ο Δήμος Πατρέων για την αντιπυρική, σχολιάζοντας ότι δεν επαρκούν.

«Να γνωρίζει ο κόσμος ότι ο Δήμος πήρε φέτος συνολικά 152.000 ευρώ για την αντιπυρική περίοδο, τα οποία όμως δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση, καθώς το μπάτζετ της δημοτικής αρχής για έργα και δράσεις αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής περιόδου αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ», υπογράμμισε ο Αναστασίου.

 

Του Προκόπη Κόγκου

Be the first to comment on "Πάτρα: Οι κινήσεις του Δήμου για Δασύλλιο και τις ευαίσθητες περιοχές, ενόψει αντιπυρικής περιόδου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*