Καλωσορίζουμε στην Αχαΐα τον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, κ. Βασίλη Οικονόμου

Η παρουσίαση του προγράμματος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα από τον Τομέα Υγείας του κόμματος και τη ΝΟΔΕ Αχαΐας αποτελεί μια σημαντική κοινωνικοπολιτική διαδικασία. Δεν πρόκειται για μία αποστεωμένη κομματική υποχρέωση, αλλά για μία συνομιλία με τους πολίτες. Από τους οποίους ζητάμε να περάσουν από ακτινογραφία το πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ, να το κρίνουν και να το συγκρίνουν με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπός της στις εκλογές για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Καλωσορίζουμε στην Αχαΐα τον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, κ. Βασίλη Οικονόμου, και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους διοργανωτές της εκδήλωσης. Προσωπικά, είμαι έτοιμος να συνεισφέρω στην προβολή του προγράμματος που συνδιαμορφώσαμε με τα στελέχη και τα μέλη του Τομέα, στον οποίο έχω την τιμή να μετέχω, μετουσιώνοντας σε πράξη για το κοινωνικό συμφέρον την εμπειρία που απέκτησα υπηρετώντας σε θέσεις ευθύνης στο χώρο της Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να συνεισφέρω στον διάλογο με ένα ειδικό θέμα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία.
Απρίλιος 2017: Η ημερομηνία αυτή πρέπει να στοιχειώνει όλους όσους έχουν θέσεις ευθύνης στο χώρο της Υγείας, είτε μιλάμε για την τοπική ηγεσία είτε για τις «μεγάλες καρέκλες» των Αθηνών. Από εκείνη την ημερομηνία ορόσημο με την αποχώρηση του καθηγητή Δουγένη, με λάθη στις προκηρύξεις για την αναπλήρωσή του, με ανακόλουθες καταστάσεις, αδιαφορία, έλλειψη συντονισμού, αφιλόξενο περιβάλλον και άλλες παθογένειες, έχει μείνει για δύο χρόνια η Περιφέρειά μας ακάλυπτη από επείγοντα περιστατικά που έχουν ανάγκη καρδιοχειρουργικής αντιμετώπισης. Ας μην μιλήσω καλύτερα για περιστατικά αιμοδυναμικής φύσεως που έχουν άμεσης ανάγκη υποστήριξης από καρδιοχειρουργό.
Ο αγώνας δρόμου με το ασθενοφόρο για την Αθήνα, αποτελεί εφιάλτη για όποιον έχει την ατυχία να ανήκει στην ομάδα αυτών των περιστατικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Καλπαξής που δεν πρόλαβε να λάβει την αναγκαία ιατρική φροντίδα.
Αντί λοιπόν κάποιοι να κάνουν προεκλογικές εξαγγελίες για δήθεν έργα στο ΠΓΝΠ που θα γίνουν στο απώτερο μέλλον, ας συνεννοηθούν με το Υπουργείο Υγείας για την άμεση λειτουργία της ομάδας που θα σώζει ζωές, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και όχι ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Απορώ πως κάποιος από τους συγγενείς δεν έχει αναζητήσει από τις αρμόδιες αρχές ευθύνες για την αφασία του συστήματος…Σίγουρα, όμως, εμείς θα επιμένουμε μονότονα στον δημόσιο λόγο μας να λειτουργήσει η Καρδιοχειρουργική. Όχι σήμερα, αλλά χτες.

Χαράλαμπος Μπονάνος