ΠΑΤΡΑ: Μπήκαν μεθυσμένοι σε νοσοκομείο και έδειραν τον φύλακα – Σοβαρό επεισόδιο στο Καραμανδάνειο – Τι λένε Αστυνομία, Διοίκηση, Δήμος, ΝΔ,

Σκηνές φαρ ουέστ εξελίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όταν στην είσοδο του νοσηλευτικού Ιδρύματος εμφανίστηκαν δύο άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε κατάσταση μέθης, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρό επεισόδιο ενώ φέρονται να έχουν χτυπήσει και τον υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι ο οποίος ήταν βάρδια εκείνη την ώρα.

Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δράστες έσπασαν πόρτες και τζαμαρίες του νοσοκομείου και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού Ιδρύματος, η αστυνομία άργησε να φτάσει στο τόπο του συμβάντος.

Να σημειωθεί ότι στο Καραμανδάνειο έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν και άλλα παρόμοια περιστατικά με την διοίκηση και τους εργαζόμενους να ζητούν ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες να υπάρχει Αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 24 και 15 ετών, διότι διατάρασσαν της εύρυθμη λειτουργία παιδιατρικής κλινικής νοσηλευτικού ιδρύματος με φωνές, προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε φύλακα και παράλληλα προξένησαν φθορά σε πόρτα του νοσοκομείου.

ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο», θα ήθελε να ενημερώσει επισήμως σχετικά με το περιστατικό της επίθεσης σε εργαζόμενο της φύλαξης του Νοσοκομείου και των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από συνοδό νοσηλευόμενου παιδιού.
Το περιστατικό έλαβε χώρα την 28η Μαρτίου γύρω στις 10μμ. Ο συνοδός έσπασε με κλωτσιές την κεντρική συρόμενη πόρτα του Νοσοκομείου και με την βοήθεια ενός ακόμα ατόμου χτύπησε τον φύλακα βάρδιας. Ο εργαζόμενος είναι καλά στην υγεία του και οι υλικές καταστροφές αποκαταστάθηκαν ήδη. Οι δράστες συνελήφθησαν.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συγκεκριμένο εργαζόμενο στη φύλαξη του Νοσοκομείου μας όπως και σε όλους τους εργαζομένους που έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες συμπεριφορές και θα συζητήσουμε με την Αστυνομική Διεύθυνση για την αυξημένη αστυνόμευση στην περιοχή μας κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες λαμβάνοντας υπόψιν και το απομακρυσμένο της περιοχής που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ

Η ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ καταδικάζει το περιστατικό βίας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα.Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.Το τονίζουμε διαρκώς. Μάλλον συνάδει με το γενικευμένο κλίμα ανομίας που πλήττει τη χώρα! Ο Τομεάρχης Υγείας ΝΟΔΕ ΝΔ ΑΧΑΪΑΣ
Μάλλιος Παναγιώτης

ΔΗΜΟΣ

O Δήμαρχος Πατρέων και πρόεδρος του Δ.Σ. του Καραμανδανείου Κώστας Πελετίδης δηλώνει απερίφραστα τον αποτροπιασμό του για κάθε ενέργεια βιαιοπραγίας. Εκφράζει την λύπη του και την αμέριστη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και στο γιατρό του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, που δέχθηκαν χθες βράδυ βίαιη σωματική επίθεση από συμπολίτες μας στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων του κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας, να απομονώσει παρόμοιες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας.