ΠΑΤΡΑ: Η Βίκυ Αγόρα υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά

«Συμμετέχω στις επερχόμενες εκλογές γιατί η ανάγκη να ζω σε μια πόλη, η οποία είναι φτιαγμένη ανθρωποκεντρικά σε όλα τα επίπεδα, από το φαινομενικά πιο απλό ως το πιο σύνθετο, που θα αγκαλιάζει τους πολίτες και θα τους εμπνέει είναι η εσωτερική ανάγκη που ταίριαξε με τις ιδέες και τις προτάσεις του “σπιράλ”» δηλώνει η χορογράφος και καθηγήτρια χορού Βίκυ Αγόρα, η οποία θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά.

«Εντελώς κόντρα στο γκρίζο που επιβάλλουν οι καιροί, αυτή η πόλη έχει να δείξει και να διδάξει πολλά σε όποιον ανοίξει την καρδιά του και το μυαλό του. Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε, κάνοντας όλοι μαζί, ενωμένοι τις τέχνες και τον πολιτισμό κεντρικό αξιοθέατο» προσθέτει.

«Το “εμείς” μπροστά από το “εγώ”, η συλλογική και οργανωτική ματιά, οι φρέσκιες ιδέες, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διέκρινα στον Πέτρο. Αυτή η αίσθηση και η ανάγκη για κάτι καινοτόμο και φρέσκο ταίριαξε με τα χαρακτηριστικά του “σπιράλ”, να κλείνει και να συλλέγει, να ανοίγει γρήγορα με ταχύτητα και δυναμική, να μεταβάλλει το σχήμα του προτείνοντας μια νέα οπτική για την πόλη» αναφέρει εξηγώντας την επιλογή της στο πρόσωπο του Π. Ψωμά και τον συνδυασμό.

Και καταλήγει: «Πριν από 22 χρόνια έγινα μόνιμη κάτοικος της Πάτρας. Όταν πρωτοήρθα κατάλαβα ότι για να με δεχθούν και να επικοινωνήσουν οι άνθρωποι της πόλης έπρεπε να κάνω το μόνο πράγμα που ξέρω. Την τέχνη μου. Αμέσως είδα την αγκαλιά της πόλης να ανοίγει και τον κόσμο να δέχεται με χαρά το καινούργιο. Κάπου στην αρχή αυτής της πορείας συνάντησα τον Πέτρο Ψωμά, στο πλαίσιο κοινής μας καλλιτεχνικής δράσης και από τότε πίστεψα στην καλά κρυμμένη δυναμική της Πάτρας. Η ωριμότητα πλέον υπάρχει, οι συνθήκες ευνοούν και οι παρέες δημιουργούν. Η καρδιά που χτυπάει εδώ, δυναμώνει και σταθεροποιεί τους παλμούς της, ξυπνώντας από τον λήθαργο ένα σώμα νεανικό και σφριγηλό που διψάει να εκφραστεί. Ενοποίηση των δυνάμεων, εξωστρέφεια και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων είναι αυτό που θα ήθελα να δω να συμβαίνει για τη δημιουργία μιας πολιτιστικά σύγχρονης πόλης, που να δύναται να εκφράσει και να υποστηρίξει το καινοτόμο, το πρωτοποριακό».

Η Παρασκευή (Βίκυ) Αγόρα του Ιωάννη, γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ήταν δραστήρια και αεικίνητη Εκτόνωσε την ενεργητικότητά της αρχικά δοκιμάζοντας τις δυνάμεις στον στίβο (άλμα εις μήκος) και στην ενόργανη γυμναστική και αργότερα στην τέχνη που την κέρδισε, τον χορό (κλασικό μπαλέτο). Ως κόρη αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού άλλαζε τόπους διαμονής συνεχώς λόγω μεταθέσεων, γεγονός που ενσωμάτωσε την επικοινωνία και τη θετική σκέψη στον χαρακτήρα της. Κάθε αλλαγή ήταν και μια καινούργια αρχή, ένας καινούργιος δεσμός με πρόσωπα και πράγματα. Στις αρχές της δεκαετίας του 80, βρέθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τη σοβαρή ενασχόλησή της με τον χορό. Πέρασε τα φοιτητικά της χρόνια στην Αθήνα δημιουργικά, συμμετέχοντας -μετά από την αποφοίτηση της από την Ανώτερη σχολή χορού της Ραλλού Μάνου- σε δεκάδες χορευτικές παραστάσεις, δουλεύοντας σε πολλά σχολεία και δήμους και οργανώνοντας παραστάσεις χορού και θεατρικά δρώμενα. Η επιστροφή στην Πάτρα έγινε λίγα χρόνια αργότερα οπότε και ξεκίνησε η ενασχόληση της με διάφορες πολιτιστικές δράσεις της πόλης μέσα από τις οποίες άφησε το δικό της στίγμα. Τα τελευταία 10 χρόνια παράλληλα με τις πολιτιστικές δράσεις της, διατηρεί τη δική της σχολή χορού η οποία εκφράζει τη φιλοσοφία και το όραμά της. Ο χορός και οι τέχνες ομορφαίνουν τη ζωή μας και είναι το κλειδί για την προσωπική γαλήνη και ευτυχία καθώς ζούμε και αναπνέουμε ερωτευμένοι κάθε φορά με ό,τι απαλύνει και ευφραίνει την ψυχή μας.