Υπόθεση Μελισσαροπούλου: Πρωτοφανής η αθώωσή της -Γιατί ψήφισαν υπέρ της οι ένορκοι [εικόνες]

«Για πρωτοφανή απόφαση στα δικαστικά χρονικά του Χονγκ Κονγκ σε υπόθεση με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης», κάνει λόγο ο Έλληνας συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου μοντέλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, αναφορικά με την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του μοντέλου από την Μυτιλήνη, της Ειρήνης Μελισσαροπούλου.

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είμαι πολύ χαρούμενος που διαψεύστηκα. Η πρόβλεψη και η δική μου και των συναδέλφων, Βρετανών και Κινέζων, ήταν πως υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες για να καταδικαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

«Έγινε μια πού καλή προετοιμασία όλους αυτούς τους μήνες από την υπεράσπιση, η συνεργασία ήταν εξαιρετική με τους εδώ δικηγόρους που επέλεξε η οικογένεια. Μπορέσαμε και δημιουργήσαμε στο επταμελές σώμα των ενόρκων τις απαραίτητες αμφιβολίες, για να οδηγηθούν σε αθωωτική κρίση», σημείωσε.

«Οφείλω να πω ότι η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά του Χονγκ Κονγκ, δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο καθώς, δεν έχει υπάρξει ξανά αθωωτική απόφαση για υπόθεση με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που να έχει κατασχεθεί πάνω σε κάποιο κατηγορούμενο που τη μεταφέρει», τόνισε ο δικηγόρος.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

«Επιεικείς ποινές υπήρξαν, αλλά αθωωτική κρίση ποτέ», επεσήμανε ο κ. Κεχαγιόγλου, ενώ αναφορικά με την αντίδραση της Ειρήνης, την ώρα που άκουσε την ετυμηγορία, ο συνήγορός της έκανε λόγο για «κατάρρευση από χαρά».

Ερωτηθείς για τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους ενόρκους του δικαστηρίου να ψηφίσουν υπέρ της αθώωσης, ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε πως το νεαρό της ηλικίας, το λευκό ποινικό μητρώο, το γεγονός ότι δεν υπήρχαν δαχτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό στο δέμα με την κοκαΐνη, η άφιξή της στο αεροδρόμιο με εντυπωσιακή αμφίεση που προκαλούσε τα βλέμματα, το μικρό χρηματικό ποσό που είχε πάνω της καθώς και η αναφορά της στο πρόσωπο που την παγίδεψε οδήγησαν σε αμφιβολίες το σώμα των ενόρκων.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Χονκ Κονγκ το πρωί της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος,έχοντας μαζεμένα τα μαλλιά της και φορώντας μία μάσκα στο πρόσωπό της.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου λίγο πριν την δίκη της.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου λίγο πριν την δίκη της.

Τι υποστήριξε στην απολογία της η Μελισσαροπούλου

Στην απολογία της η Ειρήνη Μελισσαροπούλου υποστήριξε ότι δεν ήξερε το παραμικρό για τα ναρκωτικά στον σάκο της, ενώ αναφέρθηκε και στη φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος, όπως ανέφερε, ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ, με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ.

Ουσιαστικά η Ειρήνη Μελισσαροπούλου έδειξε τον άνθρωπο αυτό ως υπεύθυνο για τα ναρκωτικά, υποστηρίζοντας ότι της είχε προετοιμάσει το ταξίδι, της είχε εκδώσει και τα εισιτήρια, ακόμη και  τον σάκο που βρέθηκαν τα ναρκωτικά τής τον είχε δώσει για να βάλει τα ρούχα της μέσα.

Ο σάκος αυτός, όπως είπε, ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν το έπιασε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε. «Αν γνώριζα ότι το σακ-βουαγιάζ είχε ναρκωτικά, γιατί να μην το πετάξω;», διερωτήθηκε στο δικαστήριο.

Ακόμη, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου μίλησε για τα συναισθήματά της μετά τη σύλληψή της και το σοκ που υπέστη.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου με τον δικηγόρο, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου με τον δικηγόρο, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Η νεαρή κοπέλα δέχθηκε μετά το πέρας της απολογίας της, μεταξύ άλλων, τις ερωτήσεις του εισαγγελέα, ο οποίος εστίασε κυρίως στα πολλά μηνύματα που της έστελνε ο φίλος της όταν εκείνη βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ. «Από αυτά τα μηνύματα απάντησε μόνο σε δύο. Δεν το θεώρησαν περίεργο. Σκέφτηκε ότι θα ανησυχούσε. Δεν είχα λόγο να υποπτευθώ κάτι. Όταν βρέθηκε η κοκαΐνη κατάλαβα», ήταν η απάντηση της 21χρονης Ειρήνης.

Ο άνδρας τον οποίο ουσιαστικά έδειξε ως υπεύθυνο για τα ναρκωτικά η Ειρήνη Μελισσαροπούλου αρνήθηκε τα πάντα μιλώντας στο Star. «Από τη στιγμή που η Ειρήνη είχε φτάσει στην Αντίς Αμπέμπα, είχε φύγει μαζί  με τον φίλο της. Καμία σχέση με εμάς. Λόγω της οικονομικής κρίσης που είχα περάσει και εγώ δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση να μπορώ να σηκώσω δύο άτομα, τρία, τέσσερα. Μου είχε πει ότι το αγόρι της είναι από εκεί και της έταξε να πάνε μαζί  ένα ταξίδι. Και αφού θα πήγαινα εγώ, να της έκανα παρέα να μη φοβόταν στο αεροδρόμιο στο ταξίδι. Μου είχε υποσχεθεί ότι εκεί θα την περίμενε και θα είναι εντάξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στο Χονγκ Κονγκ μαζί της», υποστηρίζει.

Να σημειωθεί ακόμη ότι λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη του μοντέλου στην Κίνα είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο που την απεικόνιζε λίγο πριν συλληφθεί, στην Αντίς Αμπέμπα, να χορεύει και να διασκεδάζει:

Αφού το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είναι αθώα, το 20χρονο μοντέλο από την Μυτιλήνη πανηγύρισε με ένα τεράστιο χαμόγελο την απόφασή αυτή, παίρνοντας αγκαλιά την οικογένειά της που είχε ταξιδέψει μέχρι το Χονγκ Κονγκ.