Στο Λονδίνο η πρώτη vegan σουίτα του κόσμου

Ο βιγκανισμός φαίνεται να αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς και να μετατρέπεται από μια νέα τάση στη διατροφή σε τρόπο ζωής για χιλιάδες ανθρώπους στον πλανήτη. Μετά τα εστιατόρια, λοιπόν, που προσαρμόζουν το μενού τους ανάλογα για να ικανοποιήσουν τους vegan πελάτες τους, σε αυτή τη διαδικασία μπαίνουν και τα ξενοδοχεία.

Το Hilton London Bankside είναι το πρώτο ξενοδοχείο που εγκαινιάζει μία απολύτως vegan σουίτα, την πρώτη του είδους της σε όλο τον κόσμο. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το feedback που είχαν από τους πελάτες τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία vegan-friendly εμπειρία στο ξενοδοχείο στο Λονδίνο.

Ολόκληρη η σουίτα, η οποία αποτελείται από σαλόνι, υπνοδωμάτιο και μπάνιο, έχει ανακαινισθεί πλήρως, επαναπροσδιορίζοντας την αισθητική της, με τα πάντα εκεί μέσα -από τα μαξιλάρια μέχρι το μίνι μπαρ- να είναι vegan. Τι σημαίνει αυτό; Φτάνοντας στο ξενοδοχείο οι πελάτες κάνουν check-in σε ειδικό διαμορφωμένο γραφείο φυτικής προέλευσης και λαμβάνουν μία κάρτα για το δωμάτιο τους, φτιαγμένη από Piñatex -ένα vegan δέρμα από τις ίνες κυτταρίνης του ανανά.

Από Piñatex είναι επίσης το κεφαλάρι του κρεβατιού στη σουίτα, η καρέκλα του γραφείου και τα καθίσματα, ενώ τα μαξιλάρια αντί για φτερά και πούπουλα είναι γεμισμένα με αντιβακτηριακό, μη αλλεργιογόνο και περιβαλλοντικά φιλικό υλικό. Το δάπεδο του δωματίου είναι από 100% ανανεώσιμο και βιώσιμο μπαμπού και τα χαλιά από βιολογικό βαμβάκι.

Το μίνι μπαρ του δωματίου περιλαμβάνει φυσικά vegan επιλογές, όπως φυτικές πρωτεΐνες Graze, φρούτα, ξηρούς καρπούς και energy balls. Το μενού, που σερβίρεται στο δωμάτιο πάλι περιλαμβάνει vegan επιλογές για πρωινό, όπως χυμούς φρούτων, μούσλι, μανιτάρια Portobello στη σχάρα, αβοκάντο και quorn (υποκατάστατο κρέατος) με κινόα. Για μεσημεριανό και βραδινό, στο μενού υπάρχουν μεταξύ άλλων σαλάτες και μπριζόλες… κουνουπιδιού!

Ολοκληρώνοντας τη vegan εμπειρία, απολύτως οικολογικά είναι και τα προϊόντα περιποίησης που παρέχονται στους πελάτες, η γραφική ύλη, ακόμη και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του δωματίου. Εντυπωσιακό έτσι;