ΑΧΑΪΑ: Πατρινός οικολόγος διαπληκτίστηκε και αφόπλισε κυνηγό – Κοντά στο χωριό Ελληνικά της Β Εύβοιας

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ένας 35χρονος οικολόγος από την Πάτρα σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε με ηλικιωμένο κυνηγό στη βόρεια Εύβοια. Σύμφωνα με την Αστυνομία διαπληκτίστηκε λεκτικά μαζί του με επικρατέστερη αιτία την κυνηγετική ιδιότητα του 76χρονου. Η είδηση μεταδόθηκε γρήγορα στη Φθιώτιδα και μέσω του διαδικτύου έκανε το γύρο της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι την Πάτρα. Οπου και… πυροδότησε αντιδράσεις.
ΕΙδήσεις του χαρακτήρα αυτού προκαλούν έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, η κοινότητα του οποίου συνηθίζει (αρέσκεται κι όλας) να εμπλέκεται σε διχαστικές συζητήσηεις, απολυτοποιώντας το δίκιο της μιας ή της άλλης πλευράς.
Το ρεπορτάζ του φθιωτικού Τύπου ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος κυνηγός είχε πάει για κυνήγι κοντά στο χωριό Ελληνικά στη βόρεια Εύβοια. Λίγο μετά το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου τον πλησίασε ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων που επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Υπήρξε μια φραστική αντιδικία μεταξύ τους και φέρεται να του ζήτησαν εξηγήσεις επειδή κυνηγάει και σκοτώνει τα πουλιά.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο κυνηγός στην Αστυνομία, το ζευγάρι του άρπαξε την καραμπίνα και το κινητό από τα χέρια με τη βία και απομακρύνθηκαν με το δίκυκλό τους.
Ο ηλικιωμένος πήγε στο χωριό και ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό. Επίσης, περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του ζευγαριού και της μοτοσικλέτας του. Πέρασαν σχεδόν δύο ώρες μέχρι να εντοπίσουν οι αστυνομικοί το ζευγάρι και να το οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί φέρεται να τους αναγνώρισε ο 76χρονος κυνηγός.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος Πατρινός και η 26χρονη φίλη του από τη Λαμία έχουν οικολογικές ευαισθησίες και αυτές φέρεται να τους ώθησαν στον διαπληκτισμό με τον ηλικιωμένο. Το ζευγάρι κρατήθηκε για τα παραιτέρω ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι χθες δεν είχε βρεθεί η καραμπίνα και το κινητό του ηλικιωμένου κυνηγού, ο οποίος μάλλον θα πρέπει να αναστείλει την δραστηριότητά του μέχρι να βρεθεί το όπλο.