(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η λαϊκή συνέλευση του Κεντρικού Διαμερίσματος για τον προϋπολογισμό του Δήμου

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες (Τρίτη 20 Νοέμβρη) στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, η  λαϊκή συνέλευση του Κεντρικού Διαμερίσματος για τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019.

Στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Αθανασόπουλος, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και Χρήστος Κορδάς, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Διαμερίσματος, Μιχάλης Τσομπανίδης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Τάκης Πετρόπουλος, δημοτικοί, διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και πολλοί κάτοικοι.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Σε λίγο ψηφίζουμε Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2019 και θέλουμε τις δικές σας προτάσεις και επισημάνσεις για να τις λάβουμε υπόψιν μας.

Τα χρήματα που έχουμε στην διάθεσή μας από τις κρατικές επιχορηγήσεις είναι ελάχιστα. Δεν φτώχυναν μόνο οι λαϊκές οικογένειες αλλά και ο Δήμος.

Έχουμε ανάγκη από 1.000 εργαζόμενους με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας.

Σε αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να δουλέψουμε και να καλύψουμε τις λαϊκές ανάγκες. Το έργο που παράγεται είναι σημαντικό και είναι αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι οκταμηνίτες που απασχολούνται με 495 ευρώ μισθό το μήνα!

Έτσι έγιναν το Νότιο Πάρκο και ο Κόκκινος Μύλος που τα απολαμβάνουν όλοι αδάπανα.

Ξεκινήσαμε και προχωράμε την ανάπλαση της Αγίας Αικατερίνης και θα συνεχίσουμε στα Προσφυγικά και στις άλλες γειτονιές».

 

Στην παρέμβασή του ο Αντιδήμαρχος, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ανέφερε:

«Το πρόγραμμα για το 2019, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ανακατασκευή και συντήρηση οδών και πεζοδρομίων (το έργο που αφορά το Κεντρικό και Αρκτικό Διαμέρισμα είναι προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων Ευρώ), Αντιπλημμυρικά Έργα προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ. Παρεμβάσεις με τους εργαζόμενους του Δήμου σε γειτονιές της πόλης μας όπως στα τετράγωνα των Προσφυγικών. Διεκδικούμε την άμεση ανακατασκευή του Γηπέδου Προσφυγικών που ανήκει στη Γ.Γ.Α. Σε συνεργασία με το σύλλογο και τους κατοίκους της συνοικίας Αγ. Νεκταρίου διεκδικούμε την κάλυψη της δαπάνης που απαιτείται για την αλλαγή των σκεπών των κατοικιών από αμίαντο από το κρατικό προϋπολογισμό. Είμαστε έτοιμοι να καταγράψουμε οποιαδήποτε καλοπροαίρετη πρόταση και παρατήρηση για να την λάβουμε υπόψιν στο νέο σχεδιασμό μας με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας».

Στην συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις, ερωτήσεις και επισημάνσεις από εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκους και δόθηκαν απαντήσεις από τον Δήμαρχο.

Στην λαϊκή συνέλευση του Κεντρικού Διαμερίσματος συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Συλλόγων: Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος, Τέρψης, Αγίου Νεκταρίου, Αγίου Διονυσίου.