Τι κρίμα για την πόλη της Πάτρας

Τα τοπικά ΜΜΕ – έντυπα και ηλεκτρονικά – απασχολούν συνεχώς και ορθώς τα μεγάλα θέματα της Πόλης : Διέλευση τρένου – Φράγμα Πείρου – Παραπειρου – Διαχείριση απορριμμάτων και ΧΥΤΑ Ξερόλακκας – Παραλιακό μέτωπο και λίαν προσφάτως οι παραλιακοί δρόμοι.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχεδόν σύσσωμή η αντιπολίτευση προσπαθεί να φέρει στο προσκήνιο αυτά τα θέματα, αλλά η σημερινή Δημοτική Αρχή επιλέγοντας μόνον την διαχείριση της καθημερινότητας και με εμμονή στις ιδεοληψίες που διακατέχουν το κόμμα που εκπροσωπεί, επιλέγει να μην επιλύει τα μεγάλα θέματα, αλλά να κάνει μια λαϊκίστικη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Όσοι έχουν επιχειρήσει να παρακολουθήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, θα εκπλαγούν με αυτά που συμβαίνουν, σε αντίθεση με την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει η σημερινή Δημοτική Αρχή προς τους συνδημότες μας , μέσω συχνών – πυκνών καθημερινών επαφών – λαϊκών συνελεύσεων και ανακοινώσεων .
Στο Δημοτικό Συμβούλιο , εκφέρουν έναν ακραίο συντηρητικό λόγο, έναν ξεπερασμένο λαϊκισμό, μια φοβία για κάθε καινούργιο ή καινοτόμο. Μια μυρωδιά σέρνεται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο παλαιοκομματισμού, μούχλας και παρακμής.
Κάθε προσπάθεια συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα της πόλης, πέφτει στο κενό ή καλύτερα σε ένα μπετόν – αρμέ της πλειοψηφίας που δεν αντιδρά, αλλά έχει προαποφασίσει και ψηφίσει αυτά που στα γραφεία του κόμματος έχουν αποφασισθεί.
Τι κρίμα για την πόλη της Πάτρας. Το κόμμα τους είναι πάνω από την Πόλη. Τι κρίμα που δεν καταλαβαίνουν ότι όλοι ερχόμαστε και απερχόμαστε . Οι λανθασμένες αποφάσεις μας, όμως βαραίνουν το μέλλον της πόλης μας.

Γεωργιος Π. Σιγαλος