Attica Bank: Πιθανή καρατόμηση της διοίκησης μετά τις μπουνιές στελεχών

Παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος προκαλεί το «θερμό επεισόδιο» που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Attica Bank.

Η ΤτΕ θα ζητήσει αναλυτικές εξηγήσεις για το επεισόδιο κατά το οποίο φαίνεται ότι ήλθαν στα χέρια ο ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο διευθύνων σύμβουλος Θόδωρος Πανταλάκης, με τον πρόεδρο να γρονθοκοπεί τον διευθύνοντα σύμβουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΤτΕ εξετάζει ακόμα και τον αποκεφαλισμό του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου λόγω του ακραίου αυτού επεισοδίου.

Φαίνεται ότι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των δυο βρέθηκε η «διαρροή» σε εφημερίδα πορίσματος για τις χρηματοδοτήσεις στον όμιλο Καλογρίτσα.

Αναλυτική ενημέρωση για το “θερμό επεισόδιο” της περασμένης εβδομάδας στην Attica Bank, όπου φέρονται ότι ήλθαν στα χέρια ο ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο διευθύνων σύμβουλος Θόδωρος Πανταλάκης, θα ζητήσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Μάλιστα, η παρέμβαση της εποπτικής αρχής δεν αποκλείεται να φθάσει και στη λήψη του έσχατου μέτρου, δηλαδή στην απομάκρυνση ενός ή και των δύο κορυφαίων στελεχών της τράπεζας, που όχι μόνο αποδεικνύεται ότι δεν είναι πλέον σε θέση να συνεργασθούν, αλλά με το ακραίο μεταξύ τους επεισόδιο έχουν δημιουργήσει αλγεινές εντυπώσεις στην αγορά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δύο άνδρες είχαν λογομαχία στο γραφείο του προέδρου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη και κατέληξαν να πιαστούν στα χέρια, ενώ λέγεται ότι, στη διάρκεια του επεισοδίου, ο κ. Ρουμελιώτης γρονθοκόπησε τον Θ. Πανταλάκη, πριν παρέμβουν οι πιο ψύχραιμοι για να τους χωρίσουν.

Η ακραία συμπεριφορά των δυο δημιουργεί ζήτημα καταλληλότητάς τους για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου δεδομένου μάλιστα ότι η τράπεζα παλεύει για την επιβίωσή της και την εξεύρεση επενδυτών.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η “διαρροή” σε εφημερίδα πορίσματος για τις χρηματοδοτήσεις στον όμιλο Καλογρίτσα.