Ο Μίκης Θεοδωράκης επίτιμος πρόεδρος στο Μουσείο Προσφυγικού Πολιτισμού, στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συμμετέχει ως επίτιμος πρόεδρος, στην Επιστημονική Επιτροπή του Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού.

Η επιτροπή παρουσιάστηκε σήμερα σε τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσία του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

“Η κιβωτός της Ρωμιοσύνης” θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και την επιστημονική επιτροπή συγκροτούν μεγάλες προσωπικότητες.

Πρόεδρος είναι η βυζαντινολόγος ιστορικός Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ και στην τιμητική επιτροπή βρίσκονται ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο μουσικοσυνθέτης Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας.

Μέλη της επιστημονικής επιτροπής είναι ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Νέας Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, ο θεατρολόγος Κώστας Γεωργουσόπουλος, η ηθοποιός και πολιτικός Άντζελα Γκερέκου, ο τραγουδιστής Παντελής Θαλασσινός, ο οικονομολόγος Θεόφιλος Καστανίδης, ο αρχιτέκτονας Θανάσης Κυρατσούς, ο ζωγράφος Ιωάννης Μετζικωφ, ο διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ανδρέας Μπαλτάς, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, ο καθηγητής ΕΜΠ Νίκος Ουζούνογλου, η ιστορικός Αρχοντία Παπαδόπουλου, ο δάσκαλος Χάρης Σαπουντζάκης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ Στελιος Σεραφείδης, ο καθηγητής ιστορίας Κώστας Φωτιάδης, ο ιστορικός Κυριάκος Χήνας και ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ