(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ” με αισιοδοξία και δύναμη στην Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού

Ο Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Πατρών «Δημήτρη και Βέρας Σφήκα» ευχαριστεί το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».
Ιδιαίτερα την πρόεδρο Κατερίνα Παναγοπούλου Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και βέβαια την Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη δραστήρια συντονίστρια του τοπικού παραρτήματος εκπαιδευτικό, π. σχολική σύμβουλο, κοινωνική λειτουργό (που πολλές φορές έχει καταφέρει να υλοποιεί επιτυχημένες δράσεις που θέτουν στο επίκεντρο το συνάνθρωπο ) για την πρωτοβουλία να οργανώσει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου με επιτυχία στα Odeon της Veso Mare μια διαφορετική κινηματογραφική βραδιά αλληλεγγύης.
Παρακολουθώντας την ευχάριστη κομεντί το κοινό γέλασε και έγινε μια αγκαλιά για τους ασθενείς και τους συνανθρώπους μας με κινητική αναπηρία. Συμμετείχαν πολιτευτές, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων του ιατρικού, εκπαιδευτικού, επιχειρηματικού κλάδου και πλήθος κόσμου.
Η πρόεδρος του Αθλητικού Γυναικείου Σωματείου παραρτήματος Πάτρας «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» κ. Μαρία Μανουσάκη και τα μέλη του σωματείου υποδέχθηκαν πολύ φιλικά και εγκάρδια τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο φιλανθρωπικό αυτό κάλεσμα.
Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλλαν τα μέγιστα όλη η ομάδα των Odeon Cinemas και ιδιαίτερα ο Διευθυντής κ. Αλέξης Μπιτούνης,
οι Σαμαρίτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου καθώς και μέλη των Συλλόγων.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση ασθενών της κλινικής μας.Πάτρα:Οι "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ" με  αισιοδοξία και δύναμη (Φωτο)
Η αρωγή και εμπλοκή του Σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» με τους ασθενείς της κλινικής Αποκατάστασης μας γέμισε όλους αισιοδοξία και δύναμη.
«Ο στόχος μας που είναι η πλήρης αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των νοσηλευόμενων ασθενών μας μετά την έξοδό τους από την κλινική απαιτεί ειδικά βοηθήματα για τα οποία προς το παρόν η πολιτεία δεν καλύπτει το ανάλογο κόστος» ανέφερε η Ιουλία Συροκώστα – Σταθοπούλου, Παθολόγος -Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝ Πατρών και Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού Π.Γ.Ν.Πατρών «Δημήτρη και Βέρας Σφήκα».
Η ίδια πρόσθεσε:«Η απόκτηση αμαξιδίου μεταφοράς ΑΜΕΑ με τις προδιαγραφές που ορίζουν οι αρμόδιοι φορείς είναι το πρωταρχικό βήμα για την κοινωνική επανένταξη.
Η αίσθηση της υποστήριξης από την «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»
και η ανακούφιση από ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος ενός ανθρώπου που ταυτόχρονα καλείται να αλλάξει σπίτι λόγω προσβασιμότητας , να αγοράσει βοηθήματα , να αντιμετωπίσει «Ερινύας Λαιστρυγόνας και Κύκλωπας» που δεν τους κουβανεί μες την ψυχή του αλλά τους ορθώνουν μπροστά του καθημερινά το κράτος, η κοινωνία, οι φίλοι αποτέλεσε για όλους μας ψυχική ανάταση και εφορία και τροφοδότησε την πίστη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι το γέλιο ,που αντηχεί στους διαδρόμους της κλινικής και η σπίθα στα μάτια δε θα σβήσουν ποτέ, δε θα το αφήσουμε εμείς νασβήσει για κανέναν από τους ολυμπιονίκες της ζωής, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να γκρεμίσουμε τα τείχη ,όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τα μετάλλια της ζωής αρκεί να υπάρχει «ένα φως που καίει» όπως είναι Σωματεία σαν την «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».