Μίκης Θεοδωράκης – Μέχρι τις 14:00 το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη – Αύριο η κηδεία στα Χανιά

Μετά το τριήμερο πένθος στη χώρα, η Αθήνα αποχαιρετά σήμερα, για τελευταία ημέρα τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν η σορός του μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων.

Το ταξίδι για την Κρήτη προκειμένου ο Μίκης Θεοδωράκης να ταφεί στον Γαλατά  θα ξεκινήσει το βράδυ ενώ λίγο νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, η πομπή με τη σορό του μουσικοσυνθέτη θα φτάσει στην πύλη Ε3 (Αγιος Διονύσιος) στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ, με προορισμό τα Χανιά.

Το πλοίο θα ξεκινήσει στις 21.00. Στο λιμάνι θα βρίσκονται περίπου 15 άτομα από τον Δήμο Πειραιά και η φιλαρμονική του Δήμο. Επίσης έχουν διατεθεί 40 λιμενικοί για μέτρα τάξης.

Όλα έτοιμα στα Χανιά – Θα γίνει και εκεί λαϊκό προσκύνημα

Στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, θα φτάσει στο λιμάνι της Σούδας όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί αυτοκινητοπομπή στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μετά θα συνοδευτεί στην Μητρόπολη, στον Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, όπου μέχρι τις 12 η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Θα ακολουθήσει και πάλι αυτοκινητοπομπή, προς τον ιερό ναό του Γαλατά Χανίων όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη 1 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά. Την ημέρα της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα.

Η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στο χωριό του πατέρα του στον Γαλατά, όπως και να φτάσει η σορός του με πλοίο στην Κρήτη, θα γίνει πράξη.