Κακλαμάνης: «Ως γιατρός πιστεύω ότι το σώμα του Κατσίφα κρατήθηκε για να σβηστούν τα ίχνη της δολοφονίας»

Παρά τις αποστάσεις που τήρησαν τα μέλη της πλειοψηφίας της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη να ζητήσει ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Κωσταντίνου Κατσίφα ο αντιπρόεδρος της Βουλής επιμένει στην ορθότητα της πρωτοβουλίας του.

Ο κ.Κακλαμάνης παίρνοντας το λόγο κατά την μεσημεριανή συνεδρίαση επανέλαβε την άποψή του πως ο Κατσίφας δολοφονήθηκε από την αλβανική Αστυνομία ενώ -μιλώντας όπως είπε με την ιδιότητα του ιατρού- εξέφρασε τη γνώμη ότι σκοπός της αλβανικής πλευράς ήταν να σβήσει τα ίχνη της δολοφονίας εξ ου και κράτησε τόσες ημέρες το πτώμα.

«Σας μιλώ ως ιατρός. Οι Αλβανοί δεν έδιναν τόσες ημέρες το σώμα του Κατσίφα με σκοπό να σβήσουν τα ίχνη της δολοφονίας» . Μάλιστα απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας: «Θα έπρεπε να έχετε τηλεφωνήσει στον Αλβανό ομόλογό σας και να διαμαρτυρηθείτε εντονότατα για τη μη παράδοση του νεκρού στην οικογένειά του».

Καταλήγοντας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι δεν παραβίασε ούτε τον Κανονισμό ούτε τους εθιμικούς κανόνες του Κοινοβουλίου και προκάλεσε όποιον έχει αντίθετη άποψη να του καταθέσει πρόταση μομφής κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Πηγή:iefimerida.gr