Κακλαμάνης: Στον Πετρόπουλο έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις -Παραβίασε τον κανονισμό

Την ενόχληση του με έντονο τρόπο δημοσιοποίησε σήμερα ο Νικήτας Κακλαμάνης για τη στάση του Υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος χθες στη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης απευθύνθηκε σε παιδιά δημοτικού σχολείου που βρίσκονταν στα θεωρία της Βουλής για να τους πει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος σταμάτησε να τρώει από τους κάδους σκουπιδιών.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού που απαγορεύει στους ομιλητές να απευθύνονται στο κοινό που υπάρχει στα θεωρία, έκανε λόγο για παράβαση του κανονισμού και είπε ότι υπάρχουν και πειθαρχικές ποινές που ο προεδρεύων θα πρέπει να επιβάλει σε όσους παραβαίνουν το συγκεκριμένο άρθρο.

«Στο άρθρο 66 παράγραφος πέντε οι ομιλητές είτε είναι Υπουργοί, είτε είναι Βουλευτές, απευθύνονται αποκλειστικά προς τη Βουλή και ποτέ προς Βουλευτή ή Βουλευτές. Απευθύνονται από τη θέση τους προς τον Πρόεδρο και από το Βήμα προς τη Βουλή και ουδέποτε προς το κοινό που υπάρχει στα θεωρεία.
Το λέω αυτό, διότι χθες έγινε μία παράβαση του Κανονισμού από τον συμπαθή κ. Πετρόπουλο, που απευθύνθηκε στους μαθητές που ήταν στα θεωρεία.»

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι υπάρχει ισχυρότατος αντίλογος στα όσα ισχυρίστηκε ο κ.Πετρόπουλος χθες, ωστόσο ο ίδιος δεν θέλει να τοποθετηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου γι’ αυτό.

«Εγώ δεν θα απαντήσω επί της ουσίας, γιατί υπάρχει ισχυρότατος αντίλογος, γιατί απαγορεύεται στον Προεδρεύοντα να το κάνει. Θα ήθελα, όμως, να παρακαλέσω να τηρούμε όλοι μας τον Κανονισμό. Έχει και παρακάτω άλλα άρθρα που λέει για τις πειθαρχικές ποινές που οφείλει ο
Προεδρεύων να επιβάλει σε όποιον παραβαίνει το άρθρο 66 παράγραφος 5».