από Τσίπρα η καθαρή έξοδος με συνοδεία σκληρής εποπτείας από θεσμούς

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή της τηλεόρασης της ΕΡΤ1 «Πρώτη Είδηση» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαίρη Πολλάλη, το πρωί της Τρίτης 01 Μαΐου.

  • Με χαρά γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά για την οποία αγωνίστηκαν όλοι μαζί οι εργαζόμενοι δημοκρατικοί πολίτες ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων.
  • Οι δείκτες ανεργίας μπορεί να φαίνονται μειωμένοι, αλλά δε συνυπολογίζονται ούτε οι νέοι μας που έφυγαν στο εξωτερικό ούτε οι συμπολίτες μας με ευέλικτες μορφές εργασίας.
  • Όταν κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Φίλης δεν έχουν πειστεί για την καθαρή έξοδο, είναι αδύνατον να πειστούν οι Έλληνες πολίτες. Η καθαρή έξοδος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνοδεύεται με επιβολή μέτρων 5,1 δις ευρώ πρόσθετης λιτότητας, με μείωση αφορολόγητου, πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες περικοπές στις συντάξεις με εφαρμογή τους το 2019 και 2020. Μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος με σκληρή και τακτική εποπτεία από τους εταίρους και τους δανειστές;
  • Το υπερπλεόνασμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – το οποίο κανείς δεν της το ζήτησε – όχι μόνο δεν αντιστοιχεί σε ανάπτυξη αλλά υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Για να επιτευχθεί ο Έλληνας πολίτης υπέστη άγρια υπερφορολόγηση – το είπε και ο κ. Γκουρία.
  • Η ΝΔ είχε νομοθετήσει την νοσοκομειακή κάλυψη των ανασφάλιστων – απλώς επέκτασή της και στους μετανάστες / πρόσφυγες νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  • Η ΝΔ λέει ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές, γιατί οποιαδήποτε περαιτέρω παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μόνο αρνητικές εξελίξεις και τεράστιο κόστος στην χώρα μπορεί να προκαλέσει.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=-IXpFXAmxGU&feature=youtu.be