Η Ελλάδα χτίζει γερές διεθνείς συμμαχίες

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή του OPEN BEYOND «Ώρα Ελλάδος 7:00» με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη το πρωί της Τρίτης 7 Ιανουαρίου:
  • Υπάρχει σαφής στροφή των ΗΠΑ υπέρ των ελληνικών θέσεων μέσω της συμφωνίας για τον East Med. Αυτό θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει με την συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τράμπ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν πρέπει επίσης να υποτιμηθεί η σημασία του ταξιδιού στις ΗΠΑ στο κομμάτι της προσέλκυσης επενδύσεων μέσω συμφωνιών που επιδιώκεται να υπογραφούν για παράδειγμα στην παιδεία με διάφορα ανώτατα εκπαιδευτικά – τεχνολογικά ιδρύματα. Γι’ αυτό το λόγο συμμετέχει στο ταξίδι στις ΗΠΑ και η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως.
  • Η διαδικασία επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ύψιστης πολιτικής σημασίας και δεν μπορεί να γίνεται με λογική πασαρέλας ονομάτων που δεν είναι σωστό και για τον θεσμό αλλά και για τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Παυλόπουλο. Ο πρωθυπουργός θα προτείνει στο σωστό χρόνο τον/την κατάλληλο υποψήφιο.
Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: