Η κυβέρνηση της ΝΔ ακούει την κοινωνία

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχει καταφέρει να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και στην κοινωνία. Ηδη υπάρχουν προσδοκίες για μία επενδυτική έκρηξη τους επόμενους μήνες με πολλαπλές θετικές συνέπειες στην απασχόληση και στο εισόδημα των πολιτών. Η Κυβέρνηση όμως ταυτόχρονα ακούει τα αιτήματα των πολιτών και ειδικά αυτών που βρίσκονται σε απόλυτη ανάγκη ενίσχυσης, όπως οι συμπολίτες μας ΑμεΑ.
Ολοι γνωρίζουμε το ζήτημα που προέκυψε με την χορήγηση μέρους του κοινωνικού μερίσματος στις οικογένειες με μέλη ΑμεΑ και το υπάρχον ηλικιακό όριο των προστατευόμενων μελών που είναι τα 24 έτη. Ομως, η αναπηρία δεν εκλείπει μετά την ηλικία των 24 ετών – κάτι που άμεσα αντιλήφθηκε η κυβέρνηση μετά από επισημάνσεις που έγιναν από τους εκπροσώπους των ΑμεΑ. Για τον λόγο αυτό προχώρησε στην απάλειψη του ορίου ώστε να βοηθηθούν οι οικογένειες με μέλος ΑμεΑ που υπόκεινται σε πολλαπλές επιβαρύνσεις δια βίου.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άκουσε την κοινωνία. Αντιλήφθηκε την ορθότητα των αιτημάτων της και ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας άμεσα υπέγραψε σχετική ΚΥΑ. Ετσι όλοι οι συμπολίτες μας ΑμεΑ ανεξαρτήτως ηλικιακού ορίου θα μπορούν να λάβουν το επίδομα των 700 ευρώ, όπως και εκείνες οι κατηγορίες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη στήριξης – οι μακροχρόνια άνεργοι και οι πολύτεκνοι.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι ακούει όλα τα δίκαια αιτήματα των πολιτών και υλοποιεί το πρόγραμμά της με συνέπεια και κοινωνική ευαισθησία.

Του Ιάσονα Φωτήλα