ΠΑΤΡΑ: Προχωρά το πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων μέσω ΕΣΠΑ


Στο πλαίσιο τακτικών επαφών μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του γενικού γραμματέα, με κυριότερα θέματα την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, τη διαχείριση των πόρων καθώς και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Κορκολή για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τους ικανοποιητικούς ρυθμούς απορρόφησης που κατεγράφησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο κλείσιμο του 2017. Παράλληλα αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας που έχουν τεθεί και είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, η ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές, τα ολοκληρωμένα σχέδια αστικής ανάπτυξης και η αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου.
Εκτενής αναφορά έγινε στην ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως επίσης στο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την καινοτομία, καθώς εκκρεμεί ο ορισμός του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για τον ορισμό Φορέα, προκειμένου να ανοίξει το πρόγραμμα και να ξεκινήσει άμεσα η ροή χρηματοδότησης προς τους μικρομεσαίους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και ζητήματα που αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ποσό των χρημάτων που κατατέθηκε στην ΠΔΕ, με τον Περιφερειάρχη να εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς με κατατεθειμένα 38.000.000 € στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, δίνεται η δυνατότητα στην Περιφέρεια να «τρέξει» την υλοποίηση των έργων.
Ο κ. Κατσιφάρας διαβεβαίωσε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει με υπεύθυνη διαχείριση και διαφάνεια την υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020».