Απάντηση Κουτσούλη, στα ψεύδη και την λασπολογία

Με παρέμβαση του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος, Αφετηρία Ζωής», κ. Δημήτρης Κουτσούλης, αντέκρουσε όλες τις «κατηγορίες» περί συνδιαλλαγής με την πλειοψηφική παράταξη. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε επιμέρους γεγονότα που αφήνουν έκθετους όλους εκείνους που έσπευσαν να σχολιάσουν την εκλογή του στην Επιτροπή Υγείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως δήθεν δείγμα συνεργασίας με την παράταξη του κ. Πτωχού. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κουτσούλης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο «αυγό του φιδιού, με τον δεξί κρόκο και το αριστερό τσόφλι.»

Ακολουθεί η αναλυτική τοποθέτηση του κ. Δημήτρης Κουτσούλη σε σχέση με το θέμα:

Πολίτες της Πελοποννήσου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχουν και συνεδριάζουν επιτροπές. Είναι η επιτροπή Περιβάλλοντος, η Οικονομική κτλ. Την Τρίτη 23 Απριλίου συνεδρίασε η επιτροπή Υγείας, με σκοπό την εκλογή προεδρείου. Σε αυτήν την επιτροπή, όπως και σε όλες,  τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει υποψήφιος της αντιπολίτευσης. Έχοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα έθεσα υποψηφιότητα και εξελέγην αντιπρόεδρος σε μία άμισθη θέση σε μία επιτροπή της οποίας τα θέματα τυγχάνει, λόγω ιδιότητας, να γνωρίζω πάρα πολύ καλά και αυτό τουλάχιστον δεν το αμφισβήτησε κανείς.

Λίγες ώρες αργότερα, δέχθηκα επίθεση με λιβελογραφήματα στο διαδίκτυο από εκπροσώπους της μείζονος και της ελάσσωνος αντιπολίτευσης οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να λένε, ότι ο πολιτικός πολιτισμός επέβαλλε να εκλεγούν οι ίδιοι, έχοντας την άποψη ότι αφού δεν εξελέγησαν υπήρξαν συνδιαλλαγές και υπόγειες συμφωνίες..

Στην επιτροπή Υγείας η παράταξη του κ. Πτωχού, διαθέτει 9 ψήφους από τις 15, η παράταξη του κ. Τατούλη 3 και από 1 ψήφο όλες οι υπόλοιπες. Σε κάθε περίπτωση, για να εκλεγεί κάποιος χρειάζεται τις ψήφους της πλειοψηφίας. Προφανώς οι αντιπρόεδροι, που έχουν εκλεγεί στις υπόλοιπες επιτροπές από την παράταξη Τατούλη, είχαν τη στήριξη της πλειοψηφίας από την παράταξη του κυρίου Πτωχού, απλά μαθηματικά!. Συμπερασματικά καταλήγουμε στο ότι, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, μας είπαν κοινώς απολίτιστους επειδή δεν τους ψήφισε το εκλογικό σώμα της επιτροπής. Οι ίδιοι μιλούν για μια θέση άνευ σημασίας αλλά σπεύδουν να χαλκεύσουν τη διαδικασία. Γράφουν για συνδιαλλαγές χωρίς επιχειρήματα αλλά είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό δε μπορούν να διαχειριστούν την πολιτική ήττα και βλέπουν παντού φαντάσματα. Κατανοώ την απόγνωσή τους να έρχονται τα τελευταία χρόνια δεύτεροι αλλά δε φταίμε εμείς που δεν πείθουν.

Με αποκάλεσαν «πολιτικό βρέφος» και τους ευχαριστώ για τη τιμή! Το βρέφος είναι αναμάρτητο, άρα πότε πρόλαβε να συνδιαλλαγεί; Από μόνοι τους φάσκουν και αντιφάσκουν. Θα τους θυμίσω όμως, ότι τόσο το 2019 όσο και στις πρόσφατες εκλογές, δεχόμουν οχλήσεις από τους ίδιους για να είμαι υποψήφιος μαζί τους. Το κινητό μου είναι στη διάθεση οιουδήποτε για να αποδείξω τα λεγόμενα μου. Φυσικά, αν είχε εκλεγεί ο αρεστός της παράταξης τους θα ήταν απλά Τρίτη. Ξέχασαν να πουν όμως, ότι τον κύριο Γιαννακούρα δεν τον ψήφισαν καν οι ίδιοι, αφού από τα 3 μέλη της επιτροπής που ανήκουν στην παράταξη του κ. Τατούλη οι δύο δεν προσήλθαν και όχι μόνο αυτό, αλλά απουσίασαν και οι αντικαταστάτες τους.

Ο κ Μάκαρης από την άλλη, είπε ότι είθισται να εκλέγεται εκπρόσωπος από τη μείζονα αντιπολίτευση. Αλήθεια τότε ο ίδιος γιατί έθεσε υποψηφιότητα; Ο κ. Μάκαρης μίλησε για συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και για χαλαρή αντιπολίτευση. Του απαντώ λοιπόν, ότι είναι αυτός που μόλις πριν μια εβδομάδα με συνεχάρη τηλεφωνικά για το θέμα που θέσαμε ως παράταξη με τις μελέτες στο έργο στη Σκάλα Λακωνίας. Εκτός αν θεωρεί ο συνάδελφος ότι αντιπολίτευση σημαίνει η αυτοφωτογράφηση σε κάθε συνεδρίαση του συμβουλίου. Θα σας υπενθυμίσω, ότι τον Αύγουστο του 2023, με καλέσατε σε συνάντηση στην Καλαμάτα προκειμένου να έχουμε κοινή κάθοδο στις εκλογές την οποία διακριτικά αρνήθηκα όταν άκουσα τις σκέψεις σας.  Όσον αφορά τα περί συνεργασίας μου με τη ΝΔ κύριε Μάκαρη θα σας θυμίσω ότι υπηρετήσατε ως αντιδήμαρχος στη θητεία 2006-2010 και είχατε εκλεγεί στην Παλλήνη Αττικής με τον υποστηριζόμενο δήμαρχο από τη ΝΔ κύριο Κωνσταντά. Ακολούθως ήρθατε στη Μεσσηνία και υπηρετήσατε τον συνδυασμό του κυρίου Δράκου που στηρίχτηκε από τη ΝΔ και ήσασταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Το 2012, στηρίζατε με αρθρογραφία τον Αντώνη Σαμαρά και ζητούσατε να σας χρίσει υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας και αυτοπροταθήκατε λέγοντας πως η ΝΔ είναι διέξοδος ενώ υπήρξατε πολιτικός ακροατής του κυρίου Βορίδη στην τότε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Το 2014, μάλλον απεγνωσμένος για μία εκλόγιμη θέση, στραφήκατε στον ΣΥΡΙΖΑ που φαινόταν ότι είναι ανερχόμενη δύναμη. Με τόση ευκολία λοιπόν υπάρξατε χειροκροτητής Σαμαρά, Βορίδη, Τσίπρα, Κασσελάκη. Και βλέπουμε!

Κατανοώ λοιπόν την πολιτική ελαφρότητα με την οποία βρεθήκατε από τη «συμμαχία του τσεκουριού» και τον πρόεδρο της νεολαίας της ΕΠΕΝ στη δήθεν πια προοδευτική συμμαχία και μάλιστα πήρατε το «αντιπολιτευόμετρο» για να αξιολογήσετε την αντιπολίτευση που κάνουμε. Μακάριοι οι την αριστερά φορούντες και την δεξιά προσκυνούντες.

Πολίτες της Πελοποννήσου, κατανοούμε την αγωνία των άλλων παρατάξεων για το μέλλον τους. Η παρουσία μας ενόχλησε από την πρώτη στιγμή γιατί απλά θεωρούσαν πως την σκακιέρα των εκλογών την είχαν τακτοποιήσει από τον Ιούνιο του 2023. Προεκλογικά μας μείωναν, προέβλεπαν και πάλι συμμαχίες και υπολόγιζαν το ποσοστό μας σχεδόν στο 3%.

Ο λαός όμως κρίνει. Είμαστε εδώ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αναδεικνύουμε θεσμικά τα προβλήματα της Πελοποννήσου. Είμαστε αυτοί που μιλήσαμε πρώτοι για το δικαστικό χάρτη και τις αλλαγές, αναδείξαμε τα θέματα ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, θίξαμε τη λειτουργία των νοσοκομείων με πρώτο αυτό της Σπάρτης, μιλήσαμε για τα προβλήματα των αγροτών, θίξαμε το θέμα των μελετών στο έργο της Σκάλας, μιλήσαμε για τα αιολικά πάρκα  και αναγκάσαμε την παράταξη Πτωχού να αναβάλει θέματα και να αναθεωρήσει.

Αφήνουμε στην κρίση σας την πορεία του καθενός να δείξει. Όσο μας επιτίθενται τόσο αποδεικνύουν ότι κάτι καλό κάνουμε και κυρίως ότι δεν έχουν πια όραμα και σχέδιο για το τόπο.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα.