Συγχαρητήρια ΙΟΠ στους αθλητές της Ιστιοπλοΐας, που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε, αργά χθες το βράδυ, την είδηση πως η Ελληνική ιστιοπλοΐα κατάφερε στον αγώνα του Ιέρ, που ήταν η τελευταία πρόκριση, να εξασφαλίσει την εκπροσώπησή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στα iQFOiL ανδρών και ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης στα Formula Kite ανδρών, ήταν οι πρώτοι που  κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και θα δώσουν το «παρών» στη Μασσαλία, όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας.

Η ιστιοπλοΐα έχει συνεχή παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες εδώ και 30 χρόνια και συχνά με Ολυμπιακά μετάλλια και η αγωνία για την εκπροσώπησής της στο Παρίσι ήταν μεγάλη.

Η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί και στις δύο αυτές προκρίσεις ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλός Πατρών έβαλε το «λιθαράκι» του.  Ο Βύρων Κοκκαλάνης και η Ελληνική ομάδα  συμμετείχε στο Open Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Ιστιοπλοΐας IQFOIL», που διοργάνωσε ο Όμιλός μας στην Πάτρα, ενός αθλητικού event που προσέλκυσε όλους τους μεγάλους  αθλητές παγκοσμίως και έδωσε τη δυνατότητα να προπονούνται  μαζί για πάνω από ένα μήνα στην χώρα μας.

Ο ομογενής μας από τις ΗΠΑ, Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης στο formula kite, ήρθε στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό τη συμμετοχή του  στο πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα kite που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών και ο όμιλος Cape Drepano στο Δρέπανο.

Ο Μαραμενίδης  εγγράφηκε αθλητής στον έτερο ιστιοπλοϊκό όμιλο της πόλης μας, «ΑΙΟ Ρίου Ιάσων», στον οποίο στέλνουμε δημόσια  τα συγχαρητήριά μας.

Από αυτές τις διοργανώσεις ξεκίνησαν όλα! H Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία επένδυσε σε αυτούς τους αθλητές με προπονητές, σκληρή δουλειά και στέλνοντας τους σε μεγάλους αγώνες και κέρδισε.

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας και ευχόμαστε να έρθουν και άλλες προκρίσεις!

Συγχαρητήρια επίσης και στα αδέλφια Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη και Οδυσσέα Εμμανουήλ Σπανάκη στα 470 mixed που και αυτοί εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΟΠ  χαιρόμαστε που επιλέξαμε να φέρουμε στην Πάτρα  κατηγορίες που αποτελούν το μέλλον της ιστιοπλοΐας και θα συνεχίσουμε  να «βλέπουμε» μπροστά και να αναπτύσσουμε το άθλημα μας!

 

Be the first to comment on "Συγχαρητήρια ΙΟΠ στους αθλητές της Ιστιοπλοΐας, που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*