Πάτρα: «Καμπανάκι» για δασικές πυρκαγιές από τον Δήμο – Αναστασίου: «Φορτωνόμαστε αρμοδιότητες χωρίς χρηματοδοτήσεις»

Ευθεία «επίθεση» κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα μέτρα που έχει λάβει ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, εξαπέλυσε χθες, σε εκδήλωση του ΚΚΕ Αχαΐας, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Αναστασίου.
Στην εκδήλωση που έγινε στην Ιχθυόσκαλα, συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη και στελέχη του κόμματος.
Ο Μιχάλης Αναστασίου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το κόμμα μας αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το κρίσιμο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας και με σχετική ερώτηση της ΚΕ του ΚΚΕ προς τους αρμόδιους υπουργούς, την οποία παρουσιάζουμε, με δεδομένο ότι διαχρονικά γινόμαστε μάρτυρες καταστροφικών πυρκαγιών που ο λαός πλήρωσε ακόμα και με την ίδια του τη ζωή. Η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων συνολικά της Πολιτικής Προστασίας, και όχι μόνο αυτό που σχετίζεται αποκλειστικά με την κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά όσα σχετίζονται συνολικά με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, έχουν τις ρίζες τους στην ΕΕ και τις πολιτικές της κατευθύνσεις, τις οποίες υλοποιεί πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ». Στη συνέχεια έκανε παρέμβαση ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σημείωσε πως «φορτώνονται» αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, προσωπικό και μέσα, την ώρα που και οι τελευταίοι «φυλλοροούν» από εργαζόμενους.
Ακόμα μίλησαν η Βάνα Πατρινού, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Διονύσης Κλάδης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, και ο Βασίλης Φερτάκης, ανθυποπυραγός.

Be the first to comment on "Πάτρα: «Καμπανάκι» για δασικές πυρκαγιές από τον Δήμο – Αναστασίου: «Φορτωνόμαστε αρμοδιότητες χωρίς χρηματοδοτήσεις»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*