Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Θεσσαλία – Συνεδρίασε το Συντονιστικό στη Λάρισα υπό τον Κικίλια

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στη Θεσσαλία ενόψει της κακοκαιρίας ενώ σε ετοιμότητα είναι σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» λέει το μήνυμα του 112.

gr-alert-112

Όπως σημείωσε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο protothema.gr, ήδη η Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία είναι σε ετοιμότητα ενώ έχει ενημερωθεί και ο Στρατός προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις, προσθέτοντας ότι τα ακραία φαινόμενα που παρατηρούνται, όπως προσφάτως η βροχόπτωση που προκάλεσε πλημμύρες στο Ντουμπάι, αποδεικνύουν πως η κλιματική κρίση είναι παρούσα περισσότερο από ποτέ. «Γι’ αυτό εμείς επενδύουμε και στοχεύουμε στην πρόληψη αφού πλέον η μάχη είναι εκεί, περισσότερο απ’ ότι στην αντιμετώπιση», είπε.

Την ίδια ώρα αναμένονται αξιοσημείωτοι όγκοι βροχής οι οποίοι υπολογίζονται στα 120mm το 12ωρο, που μπορεί να μην πλησιάζουν τα 800mm που είχαν πέσει στην κακοκαιρία Daniel ωστόσο χρήζουν προσοχής μιας και οι υποδομές στην περιοχή της Θεσσαλίας είναι επιβαρυμένες. Πιο συγκεκριμένα δε, στην ανατολική Θεσσαλία αναμένονται 90mm το 12ωρο και 50mm το 12ωρο στην δυτική Θεσσαλία.

Be the first to comment on "Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 στη Θεσσαλία – Συνεδρίασε το Συντονιστικό στη Λάρισα υπό τον Κικίλια"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*