Αχαΐα: Ξεπερνάνε τις 100, οι αποσπάσεις των αστυνομικών, που φεύγουν σε Αττική και νησιά

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας οι αποσπάσεις των αστυνομικών που φεύγουν από την Πάτρα και την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας για να πάνε να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην Αττική ή στα νησιά που χρειάζονται μεγαλύτερη αστυνομική ενίσχυση εν όψει της τουριστικής περιόδου, ξεπερνάνε τις 100.

Οι αστυνομικοί φεύγουν από την βάση τους με κίνητρο τα περισσότερα χρήματα που δίνονται όταν είναι μακριά από αυτή, θέλοντας ασφαλώς να ενισχύσουν το εισόδημα τους, όμως, την ίδια στιγμή τα κενά που αφήνουν πίσω στους στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, δεν καλύπτονται.

Η περιοχή μένει με ακόμα λιγότερους αστυνομικούς όταν ήδη τα οργανικά κενά που υπάρχουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, είναι κοντά στα 80 και υπάρχει μεγάλη έλλειψη έμψυχου δυναμικού σε αστυνομικές υπηρεσίες και σε τμήματα.

Σύμφωνα με την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλαφόν στις αποσπάσεις, καθώς την ίδια στιγμή που φεύγουν αστυνομικοί σε μία περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες όπως είναι η Πάτρα, οι μεταθέσεις που γίνονται από άλλους νομούς προς στην Αχαΐα, είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.  

Και όλα αυτά ενώ σε πολλές περιοχές της Πάτρας, αλλά και γενικότερα της Αχαΐας, η παραβατικότητα είναι στο «κόκκινο» και οι κάτοικοι ζητούν περισσότερους αστυνομικούς στις γειτονιές, στις συνοικίες και στα χωριά τους για να αισθάνονται ασφαλείς.