(Φωτο)-Πάτρα: Η «Μαργαρίτα του Κολοκοτρώνη» της Αναστασίας Ευσταθίου

Στη Στέγη Γραμμάτων «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» παρουσιάστηκε με επιτυχία το ιστορικό μυθιστόρημα “Οκτώ Ήχοι για τη Μαργαρίτα” της Αναστασίας Ευσταθίου, εκδόσεις Κάκτος.
Το βιβλίο ξεπροβόδισε ο Κυριάκος Σκιαθάς, πνευματικός άνθρωπος και συγγραφέας πολλών βιβλίων για το 21. Με ιστορικά τεκμηριωμένο λόγο έσκυψε πάνω στην ηρωίδα Μαργαρίτα και στην εποχή που έζησε. Με γλαφυρό λόγο σκιαγράφησε το ιστορικό και κοινωνικό συγκείμενο και με καυστικές λεπτομέρειες συμπαρέσυρε το αναγνωστικό κοινό μέσα από τη ματιά του λογοτέχνη, του ιστορικού και του ερευνητή.
Η συγγραφέας παρουσίασε το «τι» και το «πώς» της συγγραφής κι ευχαρίστησε το αναγνωστικό κοινό που την τίμησε με την παρουσία του. Μοιράστηκε άγνωστες στιγμές της δημιουργίας του βιβλίου και ανέδειξε το ρόλο των γυναικών τον 19ου αιώνα.
Στην ομάδα παρουσίασης συμμετείχε και ο μουσικός Χρήστος Θεοδωρόπουλος που συντρόφευσε τον λόγο με επιλεγμένα τραγούδια για την αγάπη και κατάφερε να συγκινήσει με τις μελωδίες του το κοινό.
Τον συντονισμό της βραδιάς είχε ο Λεωνίδας Μαργαρίτης. Φίλοι της συγγραφέα από την Πάτρα, αλλά την ευρύτερη περιοχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του φιλολογικού βραδινού που διοργάνωσε η Εταιρεία Συγγραφέων Δ. Ελλάδος και απόλαυσαν μια μαγική βραδιά με νότες και με λόγο. Η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού και υπέγραψε τα βιβλία της με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.