Πάτρα: Αφιέρωμα στην προσωπικότητα της μεγάλης Μαρίας Κάλλας

Σήμερα έχουμε την χαρά να είναι κοντά μας και μας τιμά με την παρουσία της μια πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα, η Μαρίνα Πετρή, μία προσωπικότητα μυημένη σε όλες τις μορφές Τέχνης, Ζωγραφική- Γλυπτική-Συγγραφέας
που θα μας δώσει την χαρά ώστε όλοι μαζί να νοιώσουμε την επιμορφωτική και καλλιτεχνική αύρα της ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης που είναι αφιερωμένη στην Πολιτιστική και Καλλιτεχνική προσωπικότητα μιας μεγάλης κυρίας της δικής μας Μαρίας Κάλλας.
Η Μαρίνα Πετρή, έχει μεταπτυχιακό Μαστερ στο Royal College of Art στο Λονδίνο και Μάρκετινγκ στην ΕΕΔΕ – Αθήνα. ‘Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 60 ατομικές εκθέσεις και πολλές ατομικές και ως
συγγραφέας, έχει εκδώσει παιδικά βιβλία και ιστορικά και λαογραφικά δοκίμια καθώς και Ποιητικές Συλλογές.
Το Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό έργο της κυρίας Μαρίνας Πετρή έχει τιμηθεί από φορείς όπως η UNESCO, η Unicef, το Υπουργείο Πολιτισμού και άλλους Πολιτιστικούς και Καλλιτεχνικούς φορείς. Είμαι μέλος της ένωσης Φίλων Μαρίας Κάλλας, του The Society of Authors στο Λονδίνο. Είναι μέλος των AHEPA HELLAS και του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων.
Σήμερα πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα γίνει η Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Μαρία Κάλλας μια ζωή σαν παραμύθι»
Μια παρουσίαση και επιμέλεια του βιβλίου που πλημυρίζει από ευαισθησία και αγάπη που φέρνει την σφραγίδα της καταξιωμένης δημοσιογράφου Ευτυχίας Λαμπροπούλου, μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Πανελλαδικού περιοδικού Πατρινόραμα.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Κωστής Παλαμάς και Επιστημονικός και Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του Κέντρου Πολιτισμού-Ολυμπισμού Κωστής Παλαμάς, Καλλιτέχνης και καθηγητής Δρ.Μαλλιάς Θεόδωρος
Η παρουσίαση του βιβλίου συμπεριλαμβάνει:
α )αφήγηση με προβολή video wall για την ζωή της Κάλλας από την Μαρίνα Πετρή
β) ομιλία με θέμα: « το τοξικό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της Κάλλας , η διαχείριση του και αντιμετώπιση τους και η διαμόρφωση της μεγάλης Ελληνίδας περσόνας».
γ) Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό από την οποία θα προκύψουν σημαντικά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Στην Gallery Ωδείο, του Κέντρο Πολιτισμού-Ολυμπισμού «Κωστής Παλαμάς» θα εκτεθούν μέρος από τις «δώδεκα σοφές φράσεις της Μαρίας Κάλλας» – αφίσες που φιλοτεχνήθηκαν από την καλλιτέχνη με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση της σοπράνο.
Το εικαστικό εργαστήρι με την καταξιωμένη καλλιτέχνη Μαρίνα Πετρή, παρουσιάζεται σε δύο ενότητες:
Α.Το εικαστικό εργαστήριο για παιδιά που θα προσφέρει:
α)Μικρή εισαγωγή, ποια ήταν η Μαρία Κάλλας
β)Τι είναι η όπερα και πως αυτή την προσλαμβάνουμε σαν συναίσθημα. γ)Ζωγραφίζουμε επίσης με τεχνικές κολλάζ ή μολυβοχρώματα το συναίσθημα με ακούσματα ερμηνειών της Κάλλας.
δ)Λήξη του προγράμματος με μικρή περφόρμανς από τα ίδια τα παιδιά.
Β.Το εικαστικό εργαστήριο για ενήλικες συμπεριλαμβάνει:
α)Μικρή εισαγωγή για τους βασικούς ρόλους που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας .
β)Προσέγγιση ενός ρόλου με εικαστική έκφραση στο υλικό της επιλογής μας.
γ)Λήξη με αυτοπαρουσίαση των έργων μας και εντυπώσεις των άλλων.
Θα σας προτείναμε ανεπιφύλαχτα να παρακολουθήσετε το μοναδικό αυτό σεμινάριο με συμμετοχή το συμβολικό κόστος των 10 ευρώ για την αγορά του εκπαιδευτικού υλικού που απαιτείται.
Για περισσότερες πληροφορίες Μαρίνα Πετρή τηλ. 6978064528 και στο Κέντρο Πολιτισμού – Ολυμπισμού Κωστής Παλαμάς και
email:info@olympismculture.com. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00- Σάββατο 10:00 – 14:00
Παλαιών Πατρών Γερμανού 30, ΠΑΤΡΑ- τηλ 261 032 1653- info@olympismculture.com